Muzika

Bubamarac, najomiljeniji trebinjski hor

Bubamarac, najomiljeniji trebinjski hor
Foto: Vesna Duka | Bubamarac, najomiljeniji trebinjski hor

TREBINJE - Najomiljeniji hor u Trebinju je, i kod publike, ali i kod svih horskih izvođača, je Dječiji hor “Bubamarac” koji u ovom gradu uspješno djeluje već tri godine, njegujući vrlo uspješno dječiju horsku muziku.

Ova raspjevana družina, međutim, izvodi i poznata djela klasične muzike, a sve nastupe redovno obogaćuju raznovrsnim i vrlo simpatičnim koreografijama, za šta je potreban veliki trud, ali i puno njihove ljubavi prema muzici, kao i profesorske ljubavi prema djeci.

Profesor u Muzičkoj školi Trebinje Milisav Sukonjica, umjetnički rukovodilac "Bubamarca" koji je i najzaslužniji za postojanje hora, jer je okupio i danas vodi ovu raspjevanu družinu, kaže da je odmah u startu bio ubijeđen u uspjeh ovih mališana, jer sve što rade – rade srcem.

"Najvažnije je sve raditi sa unutrašnjim zadovoljstvom, a ova talentovana djeca to upravo tako i rade, iskreno i sa radošću, tako i nama koji radimo sa njima taj rad predstavlja još veće zadovoljstvo, jer je raditi sa djecom nešto najljepše što čovjek može doživjeti”, kaže Sukonjica.

Nakon nedavnog, vrlo uspješnog koncerta "Bubamarca" u Kulturnom centru u Trebinju, gdje su ugostili i Dječiji hor "Cvrkutići", Sukonjica kaže da se svake godine, otkako postoje, održe barem po jedan cjelovečernji koncert koji bude izuzetno posjećen, a mali izvođači nagrađivani burnim apoaluzima jer imaju i bogat i kavalitetan repertoar.

Kaže da se u tom pogledu trude da uvijek naprave novi iskorak, sa novim programom, novim koreografijama i uvijek sa iznenađenjima, pa su se, za razliku od prošlogodišnjeg iskoraka ka Rok end Rolu, kada su im gosti bili lokalni rok sastav “Krugovi u žitu”, ove godine ponovno okrenuli isključivo dječijem horskom izražaju i pozvali svoje vršnjake iz Herceg Novog da pjevaju zajedno.

"Trudeći se da uvijek budemo maštoviti i inovativni, uvijek sa nečim novim i originalnim, nakon ljetnog raspusta, na jesen, “Bubamarac” planira da snimi svoju novu pjesmu – mjuzikl “Mi smo djeca azbuke”, za koju je tekst napisao naš Trebinjac, novinar i književnik Momir Brkić, a pjesma će biti posvećena gradu Trebinju", kaže Sukonjica.

Pored profesora Milisava Sukonjice, Dječjim horom "Bubamarac" umjetnički rukovodi i Neda Tanasijević, takođe profesor u Muzičkoj školi Trebinje, a srađuju i sa brojnim drugim značajnim imenima iz svijeta muzike i dječije umjetnosti.

"Bubamarac" je nastao 11. septembra 2021. godine kao zajednički projekat Udruženja za njegovanje i razvoj muzičkog stvaralaštva kod djece "LirArt" iz Trebinja i Kulturnog centra Trebinje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije