Muzika

Amira Medunjanin priredila nezaboravno veče na Žutoj tabiji

Amira Medunjanin priredila nezaboravno veče na Žutoj tabiji
Foto: Ustupljena fotografija/Sarajevo sevdah soiree | Amira Medunjanin priredila nezaboravno veče na Žutoj tabiji

SARAJEVO - Amira Medunjanin, jedna od najpoznatijih i najboljih interpretatorki sevdalinke, održala je sinoć koncert u okviru "Sarajevo sevdah soiree" festivala na Žutij tabiji.

Kako su saopštili organizatori svojim emotivnim izvedbama Medunjaninova je priredila nezaboravno veče za srajevsku publiku i još jednom pokazala zašto je smatraju jednom od najboljih ambasadorki ovog muzičkog žanra.

Na njenom repertoaru su se našle najljepše sevdalinke poput "Pjevaćemo šta nam srce zna", "Kad ja pođoh na Bembašu", ali i pjesme poput "Žute dunje", "Dušo moja", "Ako znaš bilo što", "Teške boje", koncert je završila pjesmom "Što te nema" nakon čega je uslijedio gromoglasan aplauz.

"Iznimna mi je čast što sam ovdje. Čestitam organizatorima na ideji da organizuju 'Sarajevo sevdah soiree', nadam se da će se festival proširiti sa Žute i na Bijelu tabiju i da će postati tradicija", poručila je Amira tokom koncerta.

"Sarajevo sevdah soiree" nastavlja se 22. avgusta od 20.30 kada će  Jusuf Brkić i Zanin Berbić izvesti tradicionalne bosanskohercegovačke ljubavne pjesme, rijetko pjevane i pomalo zaboravljene sevdalinke.

Karte su u prodaji direktno na Žutoj tabiji ili na Vilsonovom šetalištu u okviru manifestacije "Ljeto na Vilsu", te putem online platforme kupikartu.ba.

Festival se realiziruje uz podršku Grada Sarajeva, Turističke zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Federalnog ministarstva turizma i okoliša te Igora Stojanovića, potpredsjednika FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije