Književnost

Zbirka pjesama "(Ne)mir u riječima" Pere Pavlovića objavljena u Rumuniji

Zbirka pjesama "(Ne)mir u riječima" Pere Pavlovića objavljena u Rumuniji
Foto: Fena | Zbirka pjesama "(Ne)mir u riječima" Pere Pavlovića objavljena u Rumunjskoj

NEUM - Knjiga neumskog književnika i akademika Pere Pavlovića "(Ne)mir u riječima" nedavno je objavljena u Bukureštu na engleskom i francuskom jeziku.

To je njegova 41. knjiga poezije, a objavljena je u izdanju Biblioteke Universalis, višejezičnog međunarodnog časopisa "Orizont Literar Contemporan".

Pavloviće pjesme svjedoče o Drugom svjetskom ratu, nedavnim ratovima, kao i aktualnim ratnim zbivanjima koja predstavljaju potencijalnu opasnost za cijelo čovječanstvo. Velik dio pjesama posvećen je pjesnikovu zavičajnom neumskom području i ljepotama Mediterana, prenosi Fena.

Časopis "Orizont Literar Contemporan" br. 3 (101)/ 2024. posebno je posvećen autorovom književnom stvaralaštvu. O tome u uvodniku piše glavni urednik, književnik Daniel Dragomirescu na španskom i rumunskom jeziku.

U časopisu su objavljene pjesme Pere Pavlovića na španskom i rumunskom jeziku, a o kulturnim vezama između Hrvatske i Francuske na francuskom i engleskom jeziku piše francuska književnica i prevoditeljica Noelle Arnoult.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije