Književnost

"Vrijeme gavrana" - novi roman Željka Mandića

"Vrijeme gavrana" - novi roman Željka Mandića
Foto: Ustupljen fotografija | Vrijeme gavrana – novi roman Željka Mandića

Prije nekoliko dana iz štampe je izašao novi roman novinara i pisca Željka Mandić pod naslovom "Vrijeme gavrana".

Za razliku od prvog romana „Bljesak“ (o ratnom stradanju srpskog naroda u Zapadnoj Slavoniji) "Vrijeme gavrana" na 510 strana govori o putevima progranih Srba - ne samo Zapadne Slavonije, već i drugih dijelova Republike Srpske Krajine i BiH, od Republike Srpske, Istočne Slavonije, centralne Srbije, pa do Kosova i Metohije.

To je priča o njihovim ličnim dilemama, strahovima i prilagođavanju novoj sredini, posebnom na Kosmetu gdje u vrijeme njihovog dolaska tinja višedecenijski sukob između Srba i Albanaca.

Na stranicama ove knjige, kao i u prethodnom romanu "Bljesak",  prepliću se sudbine ljudi iz naroda.

 "Vijeme gavrana" progovara i o onim temama iz 90 – tih o kojima i danas niko ne želi javno da govori, a to je pad moralnih vrijednosti, zakulisnim igra "velikih i malih balkanskih vođa" koji su svoju snagu dokazivali samo u odnosu na sopstveni narod, kao i o ulozi stranih obavještajnih službi na ovom prostoru.

 "Vrijeme gavrana", u izdanju Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Banjaluka, čitalačkoj publici prvi put je predstavljen na štandu Uduženja izdavača Republike Srpske, na ovogodišnjem 29. Međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije