Književnost

U Mostaru promocija knjige "Nije sve zaboravljeno/Priče iz drugog vremena"

U Mostaru promocija knjige "Nije sve zaboravljeno/Priče iz drugog vremena"
Foto: Ustupljena fotografija | U Mostaru promocija knjige "Nije sve zaboravljeno/Priče iz drugog vremena"

MOSTAR - Promocija knjige "Nije sve zaboravljeno/Priče iz drugog vremena" autora Darija Terzića biće upriličena u mostarskom Centru za kulturu 25. jula početkom u 21 čas.

Promociju knjige vodiće Miljenko Buhač, dok je moderator Aida Salčin.

"Terzić nam ustvari poklanja dvije knjige u jednoj. Prva knjiga - ona pod nazivom 'Nije sve zaboravljeno' zbir je intervjua  koje je ovaj dugogodišnji novinar napravio tokom svoje bogate karijere. U ovoj knjizi su intervjui koji su sačuvani i kao dokumenti, jer su objavljivani u pisanim medijima. Pomenimo samo neke od  poznatih lica - Sonja Savić, Željko Malnar, Toše Proeski, Dino Dvornik, Massimo Savić, Josipa Lisac, Vice Vukov, Manu Chao…", navedeno je u saopštenju Centra za kulturu Mostar.

U drugoj knjizi pod naslovom "Priče iz drugog vremena", navdeno je dalje, autor  prepričava susrete i intervjue koji nažalost nisu sačuvani.

"Riječ je, najčešće , o intervjuima za radio. Susrećemo tu poznata imena kao što su Predrag Matvejević, Đorđe Balašević, Severina, Hillary Clinton, Brian Ferry, Adil Zulfikarpašić i brojni drugi", pojašnjeno je dalje.

Dario Terzić je rođen 1965. godine u Mostaru, gradu u kojem je završio osnovnu srendju školu. Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu je završio diplomski, magistarski i doktorski studij. Novinarstvom se bavi od 1985. godine. Objavio je na stotine tekstova u domaćim i stranim medijima, a dugo je vremena bio radijski novinar i urednik.

Posljednjih godina bavi se intenzivno istraživanjima u domenu komunikologije, s posebnim akcentom na konfliktnu koumunikaciju u podijeljenim gradovima.

Ovo je autorova treća knjiga - prvu knjigu "Diario dei terzi" ("Dnevnik treće strane"), pisanu na italijanskom jeziku objavio je 2018. godine, dok je knjiga naziva "Dođi da mostarimo zajedno" ugledala je svjetlo dana 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije