Književnost

U Beogradu sutra dan posvećen književniku i tribunu Petru Kočiću

U Beogradu sutra dan posvećen književniku i tribunu Petru Kočiću
Foto: N.N. | U Beogradu sutra dan posvećen književniku i tribunu Petru Kočiću

BEOGRAD - Manifestacija "Kočićev dan u Beogradu", koja se tradicionalno organizuje kao dio "Kočićevog zbora", biće održana sutra.

"Kočićev dan u Beogradu" zvanično će početi polaganjem cvijeća na grob srpskog književnika i narodnog tribuna u Aleji velikana na beogradskom Novom groblju, saopštilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Predstavnici udruženja književnika Srbije i Republike Srpske i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koji su i organizatori manifestacije, položiće cvijeće u 12 časova, a potom će ispred spomenika Petru Kočiću na Čuburi, gdje je slavni Krajišnik stanovao, prigodnim besjedama i stihovima otpočeti književni dio "Kočićevog dana", prenosi Srna.

Kruna manifestacije "Kočićev dan u Beogradu", kao beogradskog dijela 59. "Kočićevog zbora", biće književno veče pod tradicionalnim nazivom "Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji" u Udruženju književnika Srbije.

Stihove će kazivati ovogodišnji dobitnik Kočićeve nagrade Matija Bećković, te Mirko Vuković, Radmilo Radovanović i Goran Šaula iz Republike Srpske, kao i Nenad Radenković, Aleksandra Petrović i Saša Nišavić iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije