Književnost

Raspisan konkurs za 23. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade

Raspisan konkurs za 23. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade
Foto: Freepik | Raspisan konkurs za 23. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade

ISTOČNO SARAJEVO - Produkcija "Forum teatar" iz Istočnog Sarajeva raspisala je danas konkurs za 23. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade, na kome učestvuju mladi pjesnici od 18 do 30 godina.

"Tema ovogodišnjeg festivala je 'Čarobni svijet poezije' Mira Alečković, a Festival bi trebalo da bude održan od 12. do 14. decembra", izjavio je Srni direktor "Forum teatra" Vitomir Mitrić.

Prema njegovim riječima, osnovna ideja projekta jeste da kroz poeziju, pisanu i izgovorenu riječ, zanimljive i osmišljene sadržaje srpski jezik približi djeci i mladima u procesu obrazovanja i vannastavnim aktivnostima, da pokrene njihovu kreativnost i maštu u pisanju poezije i učešće na konkursima za djecu i mlade.

"Ova manifestacija doprinosi promociji mladih stvaralaca i upoznavanju sa poezijom najpoznatijih pjesnika i književnika za djecu, a ujedno i edukuje mlade stvaraoce kroz radionice. Ovogodišnji, 23. Festival poezije za djecu i mlade posvećen je Miri Alečković povodom stotinu godina od rođenja ove velike srpske pjesnikinje", naveo je Mitrić.

Shodno uslovima konkursa, srednjoškolci treba da pošalju tri pjesme napisane tematski prema pjesmi Mire Alečković "Poruka jedne senke", a učenici osnovnih škola treba da pošalju dvije pjesme napisane tematski prema njenoj pjesmi "Najlepša reč". Nagrade za najbolje pjesme predviđene su u dvije kategorije, prva od prvog do petog, a druga kategorija od šestog do devetog razreda.

Konkursi su objavljeni na društvenim mrežama, a traju od danas do 15. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije