Književnost

Promovisan roman "Čemu služe izazovi"

Promovisan roman "Čemu služe izazovi"
Foto: Srna | Promovisan roman "Čemu služe izazovi"

​PRIJEDOR - U lapidarujumu Muzeja Kozare večeras je održana promocija romana Pere Radulovića "Čemu služe izazovi".

Riječ je o četvrtom romanu Prijedorčanina koji je po profesiji rudarski inženjer, a pisanjem je počeo da se bavi kada je već zašao u šestu deceniju života.

Svoj prvi roman "Lova, seks i ništa treće" objavio je 2019. godine, dvije godine kasnije "Nešto treće", a 2022. godine i roman "Treći NJutnov zakon".

Radulović je novinarima rekao da mu pisanje sa godinama postaje sve veći izazov.

"Moja neka ideja vodilja je da se pokušam razlikovati svaki put od onoga prethodnog. Ovoga puta to je realistička priča jednog malog čovjeka i radnja koja može da se desi svakom od nas, a inspiraciju sam dobio tako što sam čuo od mog sina jednu priču o nekom momku koja mi je bila zanimljiva, pa i potresna priča i obradio sam to da na neki način bude zanimljiva i čitaocima", rekao je Radulović.

Recenzent romana Tamara Dragić iz Banja Luke rekla je da se ovaj njegov roman razlikuje od prethodna tri i svojesvrstan je izazov za publiku, prenosi Srna.

"On je sazreo kroz sve ove godine koliko ja radim sa njim kao književnik. Prva dva romana su bila laka literatura za razbibrigu, treći je bio težak, ali ovaj četvrti je nekako emotivan i žanrovski porodična drama jer se prepliću životi dvije porodice i njihove komične, a i tragične sudbine", rekla je Dragićeva.

Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije", ustanove koja je organizator ove promocije, istakla je da je riječ o zavičajnom piscu čiji je roman prošao na konkursu za publikovana djela zavičajnih pisaca.

"Iako profesionalno nije iz svijeta književnosti, to nije umanjilo autorov talenat za pisanje i nadam se da će ovo biti njegova odskočna daska, pošto definitivno to zaslužuje kao autor", navela je Vila.

Ona je najavila nastavak promocije zavičajnih pisaca u ovoj ustanovi, a slijedi autor Srećko Marčeta iz Novog Grada sa svojim djelom "Monodrama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije