Književnost

Promocija romana "Sve dobre barbike" u Banjaluci

Promocija romana "Sve dobre barbike" u Banjaluci
Foto: Jakov Simović | Promocija romana "Sve dobre barbike" u Banjaluci

BANJALUKA - Književno veče sa književnicom, scenaristkinjom i dramaturgom Katarinom Mitrović i promocija romana "Sve dobre barbike" biće održani 23. septembra, s početkom u 19 časova, u Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci.

Organizator je Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Kako navode organizatori, sa Mitrovićevom će razgovarati Vanja Šušnjar Čanković, a besplatne pozivnice za događaj biće moguće preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakog radnog dana od 17. septembra.

"Katarina je rođena 1991. godine u Beogradu. U istom gradu je diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti, na Katedri za dramaturgiju. Objavila je dvije knjige poezije 'Utroba' (Matica srpska, 2017) i' Dok čekam da prođe' (Gradska biblioteka 'Karlo Bijelicki', 2018), te roman u stihu 'Nemaju sve kuće dvorište' (PPM Enklava, 2020)", saopštili su iz "Imperativa".

Dodali su da je Mitrovićeva radila kao scenaristkinja na serijama "Grupa" (2019), "Mama i tata se igraju rata" (2020), "Nečista krv" (2021), kao i serije "Deca zla" (2023), prve srpske serije emitovane na platformi HBO Max.

"Koscenaristkinja je kratkometražnog igranog filma 'Onaj koji donosi kišu', u režiji Isidore Veselinović. Njena drama 'Kidanje' adaptirana je u TV film i emitovana na RTS 2021. godine. Trenutno razvija dugometražni film i igranu TV seriju", naveli su iz Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije