Književnost

Promocija romana "Dlake na jeziku" i "Hrast" u Banskom dvoru

Promocija romana "Dlake na jeziku" i "Hrast" u Banskom dvoru
Foto: Ustupljena fotografija | Promocija romana "Dlake na jeziku" i "Hrast" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Promocija romana "Dlake na jeziku" autorke Tatjane Bijelić koji je nedavno objavila izdavačka kuća "Plavi mak" biće održana večeras u Crvenom salonu Banskog dvora sa početkom u 19 časova, dok se promocija romana "Hrast" autora Petra Pende očekuje 18 okrobra na istoj lokaciji, takođe u 19 časova.

Kako je saopšteno iz Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ", sa autorkom Tatjanom Bijelić i urednicom romana Tamarom Mitrović razgovaraće Tanja Stupar Trifunović.

"U roman 'Dlake na jeziku' Tatjana kombinuje zabavnu književnu konstrukciju prožetu humorom sa realističnim prikazom savremene Bosne, naročito tokom pandemije. Autorka vješto oslikava unutrašnje nelagode, paranoje i vanjske nevolje, kao što su nemogućnost kretanja i ekonomske posljedice, uključujući gubitak posla i prelazak na rad preko interneta", naveli su organizatori.

Dodali su da će sa autorom romana "Hrast", Petrom Pendom razgovarati Vanja Šušnjar Čanković.

"Ovaj roman duboko preispituje fluidnost identiteta i unutrašnje borbe pojedinca, postavljajući ključna pitanja o usklađenosti društvenih ulogama koje preuzimamo. Radnja se odvija na Rodosu, ostrvu raskošne ljepote, čija scenografija dodatno naglašava kontraste između vanjskog svijeta i unutrašnjeg stanja likova", zaključili su iz "Imperativa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije