Književnost

Promocija knjige Selene Berić na krovu Doma omladine

Promocija knjige Selene Berić na krovu Doma omladine
Foto: Ustupljena fotografija | Promocija knjige Selene Berić na krovu Doma omladine

BANJALUKA - Promocija zbirke poezije "Poetika ožiljaka" Selene Berić biće održana 19. septembra sa početkom u 19 časova na krovu banjalučkog Doma omladine, a pored autorke o knjizi će govoriti Enea Hotić, Iva Pavlović, Miladin Berić, Isidora Radulović, Miloš Rajak.

Riječ je o trećoj knjizi Berićeve.

Prvu knjigu, pod nazivom "Kaputić" objavila je sa samo devet godina, a naslov druge zbirke, koju ej takođe objavila u vrijeme maloljetstva jeste "Tanka nit".

Selena Berić kaže da je najnoviju knjigu pisala četiri godine, od 2019. do 2023.

"Za Poetiku sam izabrala oko 65 meni omiljenih pjesama. Teme su raznovrsne ali sve pjesme imaju sličan stil koji ih povezuje. Najviše sam se doticala neistraženih, unutrašnjih emocija o kojima se ne priča. Većina pjesama ima ljubavni prizvuk, iako se to možda ne da naslutiti, jer u podsvjesti određeni broj životnih situacija okarakterizujem na emotivan način ubacujući lirsko obraćanje drugoj osobi na način koji će čitaoci poistovjeti sa ljubavnom poezijom. Ko zna ko tu griješi. Najviše volim da kažem da moja poetika spada u misaonu i refleksivnu poeziju i da se moje teme kreću od međuljudskih odnosa do upravo tih ožiljaka koje svi imamo i sa kojima se obično ne znamo izboriti", ističe Selena Berić pred promociju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije