Književnost

Promocija dvije knjige Lazara Radana u Bileći

Promocija dvije knjige Lazara Radana u Bileći
Foto: Ustupljena fotografija | Promocija dvije knjige Lazara Radana u Bileći

BILEĆA - Promocija dvije knjige Lazar Radan biće održana 24. avgusta u velikoj sali Doma kulture "Jevto Dedijer" Bileća, s početkom u 20 časova.

Autor će se Bilećanima predstaviti naslovima istorijske tematike - "Ustanak u istočnoj Hercegovini 1875-1878" i "Poručnik Jugoslovenske vojske Krsto Đerić - heroj Junskog ustanka na Trusini 1941. godine".

"Na radost naučne javnosti, ali i svih ljubitelja istorije, najavljujemo promociju knjiga iz pera najmlađeg magistra istorije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, koji po prvi put, prema svim mjerilima naučnih istraživanja, obrađuje najznačajniji istorijski događaj u Hercegovini - Hercegovački ustanak, poznat i po nazivu Nevesinjska puška", istakli su organizatori promocije.

Lazar Radan je profesor istorije na postdiplomskim studijama, dobitnik Dositeja, te nagrada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu za 2021. i Matice Srpske za uspjeh za 2022. godinu. Uspješan je i sportista, instruktor karatea.

"Srdačno pozivam sve prijatelje na promociju knjiga u Dom kulture 'Jevto Dedijer' u Bileći. Dođite da se družimo i pričamo. Vidimo se", najavio je autor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije