Književnost

Profesor Zoran Arsović održao predavanje u Kući Milanovića

Profesor Zoran Arsović održao predavanje u Kući Milanovića
Foto: Ustupljena fotografija | Profesor Zoran Arsović održao predavanje u Kući Milanovića

BANJALUKA - Prvo predavanje profesora Zorana Arsovića, koje je dio ciklusa predavanja "Poetika otetog svijeta" o čemu će profesor govoriti u novembru i u decembru, održano je sinoć u punoj dvorani Kuće Milanovića.

Serija javnih predavanja, kako saopštavaju iz Kuće Milanovića, započela je prošlosedmičnim predavanjem akademika Ranka Popovića. Popovićevo i Arsovićevo predavanje, izazvali su veliko interesovanje javnosti u Banjaluci.

"Profesor Arsović će, pored sinoćnjeg predavanja, održati predavanja u novembru i decembru na istu temu, 'Poetika otetog svijeta', i u Kući Milanovića ćemo, po uzoru na našu najbolju srpsku tradiciju, njegovati serije predavanja uglednih predavača", rekao je Duško Pevulja, upravnik Kuće Milanovića.

Ranije je Pevulja upriličio posjetu za predsjednika najstarije srpske nacionalne institucije - Matice srpske, Dragana Stanića, te upravnika Biblioteke Matice srpske i glavnog urednika Letopisa Matice srpske Selimira Radulovića.

"Tom prilikom dogovoreno je da upravo u Kući Milanovića u decembru bude organizovano obilježavanje dva vijeka kontinuiranog izlaženja Letopisa Matice srpske, najstarijeg književnog časopisa u Evropi, koji izlazi od 1824. godine", kazao je Pevulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije