Književnost

Predstavljena knjiga "Upoznajte Gagarina, najšarmantnijeg psa u svemiru"

Predstavljena knjiga "Upoznajte Gagarina, najšarmantnijeg psa u svemiru"
Foto: S | Predstavljena knjiga "Upoznajte Gagarina, najšarmantnijeg psa u svemiru"

MRKONJIĆ GRAD - U Kulturnom centru "Petar Kočić" Mrkonjić Grad danas je predstavljena knjiga za djecu "Upoznajte Gagarina, najšarmantnijeg psa u svemiru", povodom početka nove školske godine.

Književnik Berislav Blagojević rekao je da je knjigu napisao 2019. godine, a da je u međuvremenu uvrštena u izbor lektire za četvrti razred osnovne škole.

"To je za sada moja prva knjiga za djecu i meni je drago da imam priliku da se družim sa najmlađima jer je tu uvijek lijepa atmosfera, a ono što me posebno raduje, ne samo kao pisca, već i bibliotekara, jeste činjenica da na neki način učestvujem u aktivnom stvaranju budućih čitalaca. Djeca kada u tom uzrastu naviknu da čitaju, oni postaju dugogodišnji članovi biblioteke", istakao je Blagojević, prenosi Srna.

Pisac je dodao da je do sada uglavnom pisao za odrasle, te da je dobitnik nekoliko nagrada kao što su nagrada Fonda "Borislav Pekić", nagrada za najbolji roman u Republici Srpskoj 2017. godine i druga priznanja.

"Uglavnom pišem prozu, kratke pričlje, imam dva romana i dvije zbirke poezije, a u narednom period najmlađi čitaoci mogu da očekuju još jednu knjigu za djecu", rekao je Blagojević.

Milana Stupar, direktor Narodne biblioteke Mrkonjić Grad koja je organizator promocije, rekla je da je druženje sa piscem i promocija knjige upriličeno povodom početka nove školske godine, te da je ovo na neki način uvod u jesenja književna druženja sa piscima.

Knjigu je izdao Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije