Književnost

Održano muzičko-poetsko veče Rajka Vukovića

Održano muzičko-poetsko veče Rajka Vukovića
Foto: Srna | Održano muzičko-poetsko veče Rajka Vukovića

HAN PIJESAK - Na Han Pijesku je održano muzičko-poetsko veče glumca i muzičara Rajka Vukovića, čime je počela nova sezona zanimljivih sadržaja iz oblasti kulture.

Direktor lokalnog Centra za omladinu i sport Tatjana Janjić izrazila je zadovoljstvo što je Vuković sinoć otvorio novu sezonu dešavanja u Domu kulture na Han Pijesku, poslije ljetne pauze.

Ona je podsjetila da je Vuković publici na Han Pijesku poznat po izvedbi monodrame "Bog" prema tekstovima Matije Bećkovića na 11. "Čučkovim književnim susretima" 2019. godine.

Vuković je rekao novinarima da Han Pijesak ima važnu ulogu u njegovoj karijeri, jer je monodramu "Bog" prvi put izveo u ovom mjestu.

On je istakao da u okviru projekta započetog krajem prošle godine promoviše poeziju i autorsku muziku, te obrade starih poznatih pjesama jugoslovenskih kantautora, pri čemu se ne vodi striktnim pravilima, jer je za njega poželjna improvizacija i interakcija sa publikom.

Vuković je dodao da bi volio da dođe sa svojim muzičarima na Han Pijesak da promoviše novi album "Balkanska revija gluposti".

Glumac i muzičar Rajko Makac Vuković živi na relaciji Banjaluka–Beograd i trenutno radi na debi muzičkom albumu "Balkanska revija gluposti" koji će biti objavljen ove godine.

Do sada je objavio nekoliko singlova sa spotovima - "Balada za Jelenu Šnjegotinsku", "Pjesma o lijepoj Manon", "Bogorodici i svijem majkama ovog svijeta", "Mon ami" i druge, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije