Književnost

"Jablan" - prva knjiga na svijetu u 2023. godini

"Jablan" - prva knjiga na svijetu u 2023. godini
Foto: Ustupljena fotografija | "Jablan" - prva knjiga na svijetu u 2023. godini

BANJALUKA - Prva knjiga na svijetu u 2023. godini je monografsko izdanje na srpskom i engleskom jeziku knjiga "Jablan" Petra Kočića, koju je priredio i uredio književnik Nikola Vukolić, saopšteno je iz Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd.

Kako navode, već 23. godinu Zadužbina objavljuje prvu knjigu na svijetu u nastupajućoj godini, po čemu je prepoznatljiva i kod nas i u svijetu.

"Povodom održavanja tradicionalne manifestacije 'Književna staza Djeda Mraza', ova nama draga knjiga već je na putu u selo Djeda Mraza u Laponiju (Finska), gdje će na svečan način biti uručena Djedu Mrazu", stoji u saopštenju iz Zadužbine te se dodaje da je prvi put u svijetu da se na ovakav način uručuje knjiga Djedu Mrazu s ciljem uspostavljanja živih kulturnih mostova među svim narodima i državama.

Prva knjiga na svijetu u 2023. godini na svečan način biće promovisana danas, u 12 časova, ispred skulpture "Majka i dijete" u Banjaluci, a ovom prilikom u parku Hrama Hrista Spasitelja biće izložene skulpture likova iz Kočićevih književnih djela koje je uradio čuveni francuski umjetnik Žoel Bast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije