Književnost

Izdavačka kuća "Sinaj" na sajmu knjiga u Beogradu

Izdavačka kuća "Sinaj" na sajmu knjiga u Beogradu
Foto: Pixnio | Izdavačka kuća "Sinaj" na sajmu knjiga u Beogradu

ZVORNIK - Izdavačka kuća "Sinaj" Eparhije zvorničko-tuzlanske drugi put samostalno učestvuje na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na kojem će među novim izdanjima predstaviti i zbirku pjesama Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Fotija "Iz Božije ruke".

Tokom sedam godina postojanja "Sinaj" je objavio oko 70 knjiga, a posjetioci Sajma imaće priliku da vide značajno istorijsko djelo "Zlo doba Benjamina Kalaja", koje se bavi periodom austrougarske uprave u BiH i Kalajevim pokušajem stvaranja vještačke "bosanske" nacije, objavljeno je na sajtu Eparhije.

Nova izdanja su prevod poslanica Svetog Isidora Pelusiota i ilustrovane "Biblijske priče Starog i Novog zavjeta".

Osim knjiga, Izdavačka kuća "Sinaj" objavljuje i časopise "Životvorni istočnik", koji se bavi osnovnim pitanjima pravoslavne vjere i morala, kao i "Pravoslavni osnovac", namijenjen učenicima osnovnih škola s ciljem proširenja znanja stečenih na časovima vjeronauke.

Slogan ovogodišnjeg Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koji će biti otvoren večeras, je "Reč je slobodna", a tokom devet sajamskih dana predstaviće se više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, izdavača i pisaca, među kojima i iz Republike Srpske, prenosi "Srna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije