Književnost

"Dlake na jeziku": Promocija romana Tatjane Bijelić u Banskom dvoru

"Dlake na jeziku": Promocija romana Tatjane Bijelić u Banskom dvoru
Foto: Ustupljena fotografija | "Dlake na jeziku": Promocija romana Tatjane Bijelić u Banskom dvoru

BANJALUKA - Banjalučka književnica Tatjana Bijelić svoj roman "Dlake na jeziku", nedavno objavljen u izdanju Izdavačke kuće "Plavi mak" iz Novog Sada, predstaviće 8. oktobra u 19 časova u Crvenom salonu Banskog dvora, a organizator ove večeri je Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

S autorkom Tatjanom Bijelić i urednicom romana Tamarom Mitrović razgovaraće Tanja Stupar Trifunović, a besplatne pozivnice za događaj biće dostupne na biletarnici Banskog dvora u narednim danima.

Tatjana Bijelić je rođena u Sisku 1974. godine, a danas je profesorica angloameričke književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

"Objavila je veći broj naučnih publikacija i tri zbirke poezije 'Karta više za pikarski trans', 'Dva puta iz Oksforda' i 'Rub bez ruba'. Dobitnica je četiri nagrade: 'Risto Ratković' (2016), 'Fra Grgo Martić' (2015), pobjednica Bh. izbora za Evropski pjesnički turnir (2012) i 'Ljupko Račić' (2006). Zastupljena je u antologijama i zbornicima, prevođena na njemački, engleski, slovenački, makedonski, mađarski i danski jezik", navedeno je u saopštenju "Imperativa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije