Film i serije

Žaklina iz "Porodičnog blaga" ponovo u najgledanijoj seriji

Žaklina iz "Porodičnog blaga" ponovo u najgledanijoj seriji
Foto: Youtube / Printscreen | Žaklina iz "Porodičnog blaga" ponovo u najgledanijoj seriji

Mnoge generacije su odrasle uz njen lik Žakline iz kultne serije "Porodično blago", a posljednjih mjeseci glumica Biljana Nikolić igra jednu od najzanimljivijih uloga u domaćoj sapunici “Igra sudbine - Letnje intrige".

Glumica je za sajt "Prva.rs" pričala kako ona doživljava svoj lik Leposave u seriji i koliko joj znači.

"Leposava je jedna neostvarena žena, koja je svoj život podredila detetu kroz koje želi da ostvari svoje ambicije, a da se pritom svakodnevno "sveti" svom bivšem mužu zbog  promašenog braka. Za mene je  usamljena i zaboravljena, jer je svoju svrhu ispunila, očuvala, odgajila, održavala domaćinstvo do momenta kada shvata da ništa nije ispalo onako kako je planirala. Iz tog razloga će pokušati da osigura svoju egzistenciju i status, ne birajući ni sredstva ni način. Lik je jasan, očigledni su motivi i razlozi njenih postupaka i reakcija. Uz dobre rediteljske indikacije a u dogovoru sa dragim kolegama, nije teško pripremiti se i graditi nešto što je u našem mentalitetu prilično zastupljen tip žene. To je posesivna majka koja u nedostatku svog, živi život svoje ćerke, preko koje opet opsesivno kontroliše i život svog bivšeg muža. Idealan materijal za domaću sapunicu", iskrena je bila glumica.

Biljana priznaje da "na prvi pogled" ne vidi nikakve sličnosti između sebe privatno i Leposave u seriji, ali izričito zna šta joj kod svog lika smeta.

"Ne volim tu njenu drskost, gramzivost i što je tako namćorasta i ljuta na ceo svet. Divna mi je upornost, a usvojila bih njenu odlučnost. Meni je malo i žao nje, ne postupa se tako iz obesti, već iz nemoći i ponekad gluposti. Pa eto, svemu prethodno navedenom me je, ako ne naučila, bar me na to podsetila", rekla je glumica, a prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije