Film i serije

Večeras počinju "Dani kralja Dragutina"

Večeras počinju "Dani kralja Dragutina"
Foto: Pixabay | Večeras počinju "Dani kralja Dragutina"

TESLIĆ - Prikazom kratkih dokumentarnih filmova "Seobe se nastavljaju večno" i "Car Dušan - kolevka", autora Boška Milosavljevića večeras će u Tesliću početi manifestacija "Dani kralja Dragutina", koja će trajati do 18. novembra.

Dokumentarni filmovi biće prikazani u velikoj sali Doma Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" s početkom u 18 časova, najavljeno je iz Turističke organizacije opštine Teslić, prenosi Srna.

Ovi događaji održavaju se po blagoslovu Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Prema programu manifestacije, u srijedu, 30. oktobra, biće predstavljena knjiga "Odbrambeno-otadžbinski rat: istoriografija i izdavaštvo" Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, a promocija je organizovana u saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom Teslić.

Promocija će početi u 18.30 u velikoj sali "Prosvjete".

Koncert duhovne muzike hora "Sveti Andrej Kritski" iz Laktaša biće organizovan 3. novembra u Hramu Presvete Trojice u 18 časova, u organizaciji Uprave hrama.

Izložba ikona Tijane Stamenković biće upriličena 9. novembra od 18 časova u Galeriji "Prosvjete", u organizaciji Kulturnog centra.

Moleban svetim kraljevima Dragutinu i Milutinu u Hramu Presvete Trojice biće služen 11. novembra u Hramu Presvete Trojice u 17 časova.

U utorak, 12. novembra, u 18 časova u velikoj sali "Prosvjete" biće organizovana promocija knjige "Vrućica" autora Alekse Kasapovića.

"Dani kralja Dragutina" biće završeni 18. novembra promocijom knjige "Novomučenici Eparhije zvorničko-tuzlanske", koja će biti održana u velikoj sali "Prosvjete" sa početkom u 18 časova.

Promociju organizuju Uprava Hrama Presvete Trojice i parohije teslićke.

U saopštenju se dodaje da je manifestacija organizovana u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom, SPKD "Prosvjeta", Kulturnim centrom, Turističkom organizacijom i Opštinskom boračkom organizacijom Teslić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije