Film i serije

U sjećanje na doajena bh. glumišta: Ciklus filmova Harisa Burine u Kinoteci BiH

U sjećanje na doajena bh. glumišta: Ciklus filmova Harisa Burine u Kinoteci BiH
Foto: Instagram/harisburinanajbolji | U sjećanje na doajena bh. glumišta: Ciklus filmova Harisa Burine u Kinoteci BiH

SARAJEVO - Program posvećen doajenu bh. glumišta Harisu Burini pod nazovom "Haris Burina" (In Memoriam 1963 - 2024) biće prikazan tokom Sarajevo film festivala u Kinoteci BiH u periodu od 19. do 23. avgusta.

Kako saopštavaju organizatori, projekcije filmova će biti upriličene od 19 časova, te će publika moći gledati filmove u kojima je igrao legendarni glumac.

"Film 'Život radnika' je na repertoaru 19. avgusta. Ovo je film iz 1987. godine u režiji Miroslava Mandića Ćire, a pored Harisa Burina uloge tumače Istref Begolli, Mira Banjac i drugi", naveli su organizatori.

Dodali su da se ulaz na projekcije plaća simboličnih 5 KM, te da je dan kasnije planirana projekcija filma "Kuduz" u kojem će tokom 112 minuta publika moći da vidi Harisa Burinu, Slobodana Ćustića i Snežanu Bogdanović, koji igraju pod režiserskim vođstvom Ademira Kenovića.

"Treći dan, 21. avgusta prikazaće se film 'Go west' iz 2005. godine u režiji Ahmeda Imamovića. Pored Burine uloge tumače Mario Drmač i Tarik Filipović", naveli su iz organizacionog tima.

"Nafaka" je film Jasmina Durakovića iz 2006. godine u kojem glume Nancy Abdel Sakhi, Haris Burina, Aleksandar Seksan i drugi, a prikazaće se 22. avgusta.

"Posljednji dan, 23. avgust donosi prikazivanje filma 'Nebo iznad krajolika' režisera Nenada Đurića. U ovom 84 minute dugom ostvarenju iz 2006. godine glume Audrey Hamm, Aleksandar Seksan i Haris Burina", zaključili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije