Film i serije

U amfiteatru manastira Gomionica održana projekcija filma "Svjedok"

U amfiteatru manastira Gomionica održana projekcija filma "Svjedok"
Foto: V. Kresojević/Ustupljena | U amfiteatru manastira Gomionica održana projekcija filma "Svjedok"

BANJALUKA - Projekcija filma "Svjedok" režisera Denisa Bojića, rađenog u produkciji Radio televizije Republike Srpske održana je u novoizgrađenom amfiteatru u manastiru Gomionica.

Uz brojne sugrađane, ovoj projekciji prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je poručio da ne smijemo dozvoliti da sjećanja blijede, jer ako zaboravljamo istoriju, zaboravljamo i sebe.

"Upravo zbog toga naš reditelj Denis Bojić i Fondacija "Vizuelni arhiv srpskog stradanja" putem filma čuvaju od zaborava sjećanja i našu istoriju. Denis je heroj našeg vremena, a njegovi filmovi, "Deca", "Lica lafore" i danas film "Svjedok", predstavljaju pravi nacionalni interes. Ovi filmovi nisu samo priče o pojedincima, već priče o nama i našem narodu.Kako kaže naš Denis, film “Svjedok”, koji smo večeras gledali, je iskren pokušaj da se spasu ostaci jednog vremena i tragedije jednog naroda. Zato je važno da što više ljudi vidi ove filmove i svjedočenja", kazao je Stanivuković.

Ovom prilikom izrazio je i zadovoljstvo time što je amfiteatar bio pun, bilo da slavimo sadašnjost ili odajemo počast prošlosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije