Film i serije

Tvorci novog Bonda ne smiju da zabrljaju, treba im kec u rukavu

Tvorci novog Bonda ne smiju da zabrljaju, treba im kec u rukavu
Foto: Twitter / Printscreen | Tvorci novog Bonda ne smiju da zabrljaju, treba im kec u rukavu

​Potraga za novim Bondom, nije završena, iako je više izvora ubijeđeno da je novi agent 007 glumac Aron Tejlor Džonson, dok se producentkinja Barbara Brokoli ne oglasi velikim gongom, potraga još traje.

Ovo je, kako djeluje, najduža pauza koju si producenti u potrazi za novim Bondom, napravili. Ali da krenemo ispočetka.

Prošle su čitave tri godine od posljednjeg filma o Bondu, a zadnji u franšizi "Nije vrijeme za umiranje" završio se presedanom - ni manje ni više nego smrću agenta 007.

Gotovo je sigurno da će ga producenti "oživjeti", ali činjenica je da nikada u istoriji franšize nisu imali teži zadatak. Kako vrijeme odmiče, sve manje imaju pravo da "zabrljaju" sa novim Bondom. Zapravo, oni to sebi nikako ne smiju da dopuste.

Prva velika pauza od šest godina dogodila se između posljednjeg nastupa Timotija Daltona, u filmu "Dozvola za ubijanje" iz 1989. godine, i debija Pirs Brosnana, u filmu "Zlatno oko" iz 1995. godine. Drugi razmak bio je između "Spektre" iz 2015. i "Nije vrijeme za umiranje" iz 2021.

Prema neimonovanom izvoru iz Amazona, strpljenje u odabiru novog Bonda je ključno. Kako se navodi, za sada nema razloga za paniku.

"Fanovi Bonda širom svijeta su strpljivi. Ne želimo veliki razmak između dva filma, ali trenutna pauza nas ne brine" izjavila je za "The Guardian" Dženifer Selki iz Amazon Studija.

Dok vrijeme polako ističe, evo šta nam dosadašnja iskustva govore.

Prije konačnog izbora, ko god da se od glumaca spomene u razgovoru, on obično ne dobije ulogu. Čim se ime smatra sigurnim izborom, uglavnom ih to zauvijek isključuje zauvek agenta 007.

Danijel Krejg nije bio definitivno na radaru prije konačnog izbora. Ako sagledamo dosadašnju istoriju franšize, ne bi bilo realno očekivati bilo šta u vezi Bonda prije kraja 2027. godine.

Ono što je sigurno je da novi film mora biti savršen i mora imati "keca u rukavu". Ali šta bi to moglo biti. Pa, uloga glavnog negativca koji bi ovog puta mogla pripasti ženi.

Prva za ovu ulogu se sama preporučila glumica Serša Ronan. Zvezda filmova "Hanna", "The Grand Budapest Hotel", "Brooklyn", "Lady Bird", "Little Women", "Outrun", izjavila je da bi radije odbila ulogu u Marvelovom filmu nego da ne bude kastingovana kao glavni Bondov negativac.

Na pitanje šta bi bio njen prepoznatljiv znak u ovoj ulozi, ona je odgovorila - "šepanje".

Ona bi bila savršen negativac ne samo zato što ima raspon za igranje različitih uloga, već i zato što bi unijela intrigantnu dozu humanosti u nivo sadizma i zloće, smatraju neki. Do sada, glumice su bile negativci samo kao sporedni likovi, pa bi bilo pravo osvježenje vidjeti je u novom filmu.

U svakom slučaju, vrijeme polako ističe, pa bi novi Bond trebalo da se pojavi što prije i spasi ovaj svijet koji sve brže propada, prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije