Film i serije

Stiže serija "Miholjsko leto"

Stiže serija "Miholjsko leto"
Foto: Pixnio | Stiže serija "Miholjsko leto"

​General, Lelica, Rosa, Eva, Tesla, Pilot, Gvozden samo su neki od pitomaca Doma za starije i junaci nove serije “Miholjsko leto” koju ćemo gledati sljedeće godine na prvom programu RTS-a.

Prema scenariju Ivana M. Lalića, Jelene Vuksanović i Jelene Ilić, u režiji Ivana Stefanovića i Dejana Karaklajića, u Zemunu se ovih dana snima serija od 12 epozoda baziranih na dogodovštinama stanara staračkog doma, medicinskog osoblja, kao i posjetilaca doma.

Oni uprkos svojim poznim godinama, demantuju stereotip o njima kao ljudima bez budućnosti. Svojim ponašanjem, načinom komunikacije, odnosom prema stvarnosti i svojim bližnjima, oni zapravo kreiraju svoj svijet koji je iznenađujuće zabavan. Ponašanjem u raznim okolnostima često komediju približe melodrami.

"Nas su u školi učili da je komedija jedan od najtežih žanrova, a pogotovu na televiziji. Nisam siguran da bih smeo da se zakunem da će ova serija da se zove komedijom. Mislim da ona ima romantičarski, dramski, melodramski prizvuk", istakao je glumac Svetozar Cvetković.

Oni se šale, zaljubljuju, spletkare, uče strane jezike, razmišljaju o pokretanju biznisa, naravno bez uspjeha, komentarišu prilike u zemlji na sebi svojstven način.

Kada im dođu u posjetu, često se njihovi unuci pitaju da li se njihove bake i deke bolje provode od njih.

Elizabeta Đorevska ističe da su to stari ljudi koji su mladi u glavi i ne krije zadovoljstvo što se neko sjetio da napravi seriju za seniore glumce.

"Ovo je pozitivna priča o ljubavi prema životu. Bavi se penzionerima koji ne žele da budu više mladi, već da uživaju u životu“, naveo je Ivan Stefanović, reditelj.

Pored Svetozara Cvetkovića igraju i Anica Dobra, Gordana Gadžić, Cvijeta Mesić, Slavko Štimac, Tihomir Stanić, Mladen Nelević, Nemanja Oliverić, Jelena Stupljanin, Elizabeta Đorevska, Maja Mandžuka i mnogi drugi.

Dobra ekipa glumaca obećava dobru zabavu, navodi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije