Film i serije

Sportska drama "Megdan: između vode i vatre" premijerno u Banjaluci (VIDEO)

Sportska drama "Megdan: između vode i vatre" premijerno u Banjaluci (VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Sportska drama "Megdan: između vode i vatre" premijerno u Banjaluci (VIDEO)

BANJALUKA – Novinarska premijera filma "Megdan: između vode i vatre", sportske drame koja prati nekadašnju vaterpolo zvijezdu i čuvara u diskoteci koji je pri kraju karijere u mješovitim borilačkim vještinama, održana je večeras u kinu "Cineplexx Palas" u Banjaluci.

Nakon novinarske, za 20 časova zakazana je i svečana projekcija nakon koje će se publici pokloniti brojni članovi filmske ekipe.

Na konferenciji za medije nakon projekcije filma govorili su producent i scenarista Aleksa Balašević, glumica Jovana Balašević, Aleksandar Gavranić i Enis Bešlagić, glumica i pjevačica Maya Berović, te Miljan Davidović i Nikola Drobnjak.

"Što se tiče premijere, kada bi počeli od Napulja doživeli smo neke prelepe trenutke, do najvećeg regionalnog film festivala, pa zatim festival u Nišu, a nakon toga smo otišli u Sava centar, plan nam je da dalje idemo u Zagreb, Beč, Moldaviju. Reakcija publike na svim festivalima je ista i to je ono što smo hteli da postignemo. Nekima će film zato što je napravljen primeren za decu previše lep ili bajkovit, ali mislim da smo realno prikazali borbe", rekao je Aleksa Balašević.

Režiju filma potpisuje Todor Chapkanov, a radnja prati Petra (Viktor Savić) u nastojanjima da spasi svoj vaterpolo klub od propadanja, ali mu u međuvremenu na naplatu dolazi moralni dug iz prošlosti. Pored Savića, glumačku ekipu čine Enis Bešlagić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Ion Bečte, Genadij Bojarkin, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc i mnogi drugi.

"Na filmu sam imao toliku pauzu da ne znaš da si ikad radio na filmu, ali se u film kao žanr vraćam sa zavidnim iskustvom igranja serija i predstava, sjela mi je ova uloga i mislim da sam sazrio i za ovaj film i za ulogu. U Srbiji kažu da je publika zasićena poznatim licima i dobrim glumcima, pa mislim da sam se vratio u pravo vrijeme", izjavio je Enis Bešlagić.

 Film je osvojio dvije nagrade na prestižnom Ischia Global Festu u Napulju. Nagrada "Zvijezda u usponu" pripala je glavnom glumcu u filmu Viktoru Saviću, a producent i scenarista filma Aleksa Balašević nagrađen je za najbolji debitantski film na festivalu.

"Film je za sve uzraste, nema psovki, scene su napravljene da što se mene kao specijalnog pedagoga tiče savršeno je odrađen film. Jako sam puno borilačkih filmova gledao i samo jedan film može da se poredi sa Megdanom što se tiče realnosti borilačkih scena", rekao je Nikola Drobnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije