Film i serije

Snima se film o skandaloznoj vezi legendarne Kim Novak

Snima se film o skandaloznoj vezi legendarne Kim Novak
Foto: Printscreen/Youtube | Snima se film o skandaloznoj vezi legendarne Kim Novak

Glumac Kolman Domingo režira svoj prvi film, dramu "Scandalous", koja će prikazati vezu između slavne glumice Kim Novak i muzičke i glumačke legende Semija Dejvisa Džuniora.

Novak i Dejvis upoznali su se na samom vrhuncu svojih karijera, kada su 1956. godine gostovali u emisiji "The Steve Allen Show". 

Brzo su se zaljubili jedno u drugo, ali zbog rasizma koji je vladao Holivudom, njihova veza skoro ih je koštala karijera.

Skandal koji je uzdrmao Holivud

Iako su se skrivali od javnosti, jer međurasne veze nisu bile dozvoljene u to vrijeme, 1958. godine došlo je do skandala kada je kolumnista iz Čikaga napisao članak o njihovoj vezi i planovima za brak. 

Holivudom su kružile glasine da je Hari Kon, predsjednik studija Columbia Pictures za koji je radila Novak, poslao mafijaše da zaprijete Dejvisu. Devet dana kasnije poznati muzičar oženio se crnkinjom Lorej Vajt.

Jednu od najpoznatijih Hičkokovih plavuša igraće jedna od trenutno najtraženijih glumica mlađe generacije Sidni Svini, dok će Dejvisa tumačiti Dejvid Džonson koga smo gledali u filmu "Osmi putnik: Romul".

Snimanje filma "Scandalous" trebalo bi da počne iduće godine, nakon što Svini i Domingo završe sa snimanjem treće sezone čuvene serije "Euforija", piše Deadline, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije