Film i serije

Scarlett Johansson i Channing Tatum u savršenom date night filmu "Povedi me na mjesec"

Scarlett Johansson i Channing Tatum u savršenom date night filmu "Povedi me na mjesec"
Foto: Ustupljena fotografija | Scarlett Johansson i Channing Tatum u savršenom date night filmu "Povedi me na mjesec"

U BH kina i bioskope ovog četvrtka stiže jedna od najočekivanijih romantičnih komedija ljeta, film AppleTV+ produkcije koji je smješten u 60-te godine prošlog vijeka i lansiranje misije Apolo 11 kada su ljudi po prvi put sletjeli na Mjesec.

Film "Povedi me na Mjesec" zabavna je komedija perioda sa Scarlet Johansson i Channingom Tatumom i donosi na velika platna glamur svemirske utrke, old-school romantiku i vintage modu.

Radnja kreće kada NASA odluči zaposliti Kelly Jones, britku i provokativnu kreativnu direktoricu, kako bi popravila njihov javni imidž, ali njen pristup otežava posao Coleu Davisu, uštogljenom i praznovjernom direktoru zaduženom za pripremanje misije Apolo 11. Kada misiju na kraju uspješno pokrenu, u igru se uključuje i Bijela kuća koja od zaljubljenog para traži da pod hitno lažiraju slijetanje na mjesec jer si ni pod koju cijenu ne smiju dozvoliti da misija ne uspije…

Finalni BH trailer  – Povedi me na mjesec

 

Reditelj filma je Greg Berlanti (superherojske serije Arrow, The Flash, Supergirl, Titans, Superman & Lois, romantična komedija Life As We Know It i romantična dramedija Love, Simon). Scarlett Johansson, najprofitabilnija glumica ako se gleda kompletna kino zarada filmova u kojima je glumila, cijenjena je po svojoj glumačkoj širini – mega popularna franšiza Avengers, Oscarom nagrađena romantična drama Marriage Story, SF akcijskom filmu Lucy, psihološki triler Prestiž, a Channing Tatum, postao je comedy ikona nakon uspjeha filmova 21 i 22 Jump Street, ali i zadržao taj status ulogama u romantičnoj pustolovnoj komediji The Lost City, špijunskoj akcijskoj komediji Kingsman i na njega dodao status seks simbola ulogama u filmskom serijalu Magic Mike.

U filmu se pojavljuju i Woody Harrelson (True Detectiv, Venom 2, Zombieland, Igre gladi, Tri plakata izvan Ebbinga) kao manipulativni vladin čovjek koji dovodi Kelly u NASA-u te nadgleda cijelu misiju i Ray Romano (serija Svi vole Raymonda, originalni glas Mannyju u serijalu Ledeno Doba, film The Irishman) koji glumi dobronamjernog i simpatičnog savjetnika Colea Davisa.

Ovog četvrtka, odlična hemija Scarlett Johansson i Channinga Tatuma odvešće vas do mjeseca i nazad! Zgrabite svoje momke, zaručnike ili muževe i povedite ih na savršeni date night za vas! Film se prikazuje u svih BH kinima i bioskopima u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH koji već za 08.avgust najavljuje novi romantički klasik „Priča završava sa nama", filmskom ekranizacijom literarnog bestsellera Colleen Hoover u kojem ćemo u naslovnoj ulozi gledati mega popularnu Blake Lively.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije