Film i serije

Raste tenzija oko filma "Snježana": Glavne glumice u sukobu?

Raste tenzija oko filma "Snježana": Glavne glumice u sukobu?
Foto: Wikipedia | Raste tenzija oko filma "Snežana": Glavne glumice u sukobu?

Dizni je prošle nedjelje objavio tizere za igrani film Snježana, u kojem glume Rejčel Zegler i Gal Gadot. Iako je veliko interesovanje za ovaj film, prate ga brojne kontroverze.

Od samog početka privukao je pažnju zbog kritika usmjerenih prema glavnim glumicama, ali i zbog njihovih javnih stavova o izraelsko-palestinskom sukobu, što je posljednjih dana dodatno pokrenulo rasprave oko ovog filma.

Gal Gadot, koja glumi zlu kraljicu, rodom je iz Izraela te je javno podržala svoju zemlju. Odmah nakon objave tizera Rejčel Zegler, koja glumi Snježanu, podijelila ga je na društvenim mrežama.

Zatim se nadovezala na tu objavu te u idućem tvitu napisala:

"I uvijek se sjetite, sloboda za Palestinu."

Mnogi vjeruju da je Zegler time ciljala na izjave kolegice Gadot te da joj je htjela odgovoriti.

Komentar Zegler izazvao je bes među onima koji podržavaju Izrael. Optužili su je za antisemitizam i najavili bojkot filma. Neki su već ranije pozivali na bojkot zbog izraelske glumice Gadot.

Nakon izlaska trejlera Gal Gadot je na Instagramu podijelila citat Martina Lutera Kinga Jr.:

"Tama ne može otjerati tamu, samo svjetlo to može učiniti. Mržnja ne može oterati mržnju, samo ljubav to može učiniti."

Mnogi vjeruju da je time odgovorila na komentar Zegler te su neki istakli da bi promotivna turneja mogla biti izazovna zbog tenzija između glumica. Isto tako ističu da se netrpeljivost između njih ne može sakriti.

Podsjetimo, Rejčel Zegler na meti je kritika već neko vrijeme zbog toga što je originalni Diznijev film nazvala jezivim i voajerskim.

U intervjuu za Extra TV Zegler je otkrila da nije obožavateljka originalne Diznijeve princeze ni princa, kog je čak nazvala uhodom.

"Originalni crtać izašao je 1937. godine i vrlo je očito da je tako. Velik je fokus na njenoj ljubavnoj priči sa tipom koji je doslovno uhodi. Čudn. Tako da ovaj put to nismo učinili. Imamo drugačiji pristup onome za šta će mnogi ljudi pretpostaviti da je ljubavna priča samo zato što imamo princa u filmu, sigurna sam", rekla je Zegler u intervjuu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije