Film i serije

U srijedu premijera filma "60. godina MESS-a"

U srijedu premijera filma "60. godina MESS-a"
Foto: Ustupljena fotografija | Premijera filma "60. godina MESS-a"

​SARAJEVO - Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "60. godina MESS-a" autorice Hane Bajrović Čardaković, rađenog po tekstu Nihada Kreševljakovića, trebalo bi da bude upriličeno u srijedu 11. septembra sa početkom u 18 časova u Pozorištu mladih Sarajevo.

Kako saopštavaju organizatori, film je napravljen za ljubitelje pozorišne umjetnosti i poštovaoce festivala kao uvertira u 64. Festival MESS. 

"U dokumentarnom filmu bivši direktori, te sadašnji direktor Festivala MESS govore o njegovim počecima, razvoju, misiji, težnjama, ali i problemima sa kojima se festival suočava već više od 60 godina. Kroz dokumente i fotografije, autori filma nam pričaju o najstarijem pozorišnom festivalu u ovom dijelu Evrope. O festivalu koji je neodvojivi dio Sarajeva", naveli su organizatori.

Dodaju da u filmu govore Nihad Kreševljaković, Dino Mustafić, Josip Lešić, Haris Pašović i Teodora Romanić. Montažu potpisuje Nedim Alikadić, muziku Nedim Zlatar, kameru i špicu Nedim Alikadić, dok je za dizajn zaslužna Sanja Kulenović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije