Film i serije

Mladi Banjalučanin filmske scene dijelio sa Anicom Dobrom i Mikijem Manojlovićem

Mladi Banjalučanin filmske scene dijelio sa Anicom Dobrom i Mikijem Manojlovićem
Foto: Milan Pilipović | Mladi Banjalučanin filmske scene dijelio sa Anicom Dobrom i Mikijem Manojlovićem

GRADIŠKA - U filmu "Džo" Vuka Rađena, diplomca filmske režije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, koji je nedavno snimljen u Gradišci, jednu od glavnih uloga igra dvanaestogodišnji Banjalučanin Nemanja Stanković, učenik Osnovne škole "Branko Radičević" na Starčevici.

Nemanja je član desete generacije polaznika Studija "Jazavac".

"Ja sam u filmu Džoov mlađi brat koji trpi teške posljedice zbog problema koje on ima. Snimanje je bilo veoma zanimljivo. Od ekipe sam naučio mnogo o filmu i glumi", ispričao je Nemanja za "Nezavisne".

On je već stekao zavidno glumačko iskustvo - odigrao je zapažene uloge u filmovima i televizijskim serijama "Oluja", "Koža", "Guguto memeto" i "Djeca Kozare/Zlatni rez 42".

"Uloga u filmu Lordana Zafranovića 'Djeca Kozare/Zlatni rez 42', gdje glumim zajedno sa sestrom Milicom, veoma je interesantna", kaže mladi glumac, za kojeg su reditelji filmova u kojima je igrao kazali da je veoma darovit.

"Snimanje je bilo u Beogradu i Srbiji. Radujem se prvim prikazivanjima. To je za mene veliko iskustvo. Igrao sam i u nekoliko studentskih filmova, što me takođe veseli", pohvalio se Nemanja, odlučan da nastavi glumačkim stazama, sanjajući o velikim scenama i pozornicama.

Član je Gradskog pozorišta "Jazavac" u Banjaluci.

Pričao nam je i o audiciji za mlade glumce u filmu "Oluja". Na to su ga podstakli roditelji.

"Saznao sam da traže mlade glumce. Prijavili smo se sestra i ja. Roditelji, mama Snježana i tata Nikola su nam preporučili da odemo. Oni su vjerovali da posjedujemo glumački talenat. Prije ovog filma, postao sam član Pozorišta 'Jazavac'. Tu sam od svojih mentora Senada Milanovića i Belinde Stijak naučio suštinu glume", ispričao nam je Nemanja Stanković, osnovac koji plijeni glumačkim darom i hrabro dijeli filmske scene sa poznatim glumcima. Među njima su Anica Dobra, Leon Lučev, Milan Marić, Miki Manojlović.

Nemanja je angažovan i u muzičkim spotovima i video-reklamama. Posebno zapažen je spot "Beogradskog sindikata".

Nemanjina sestra Milica već je iskusna glumica. Za nju je posebno iskustvo  film "Oluja".

"Igrala sam djevojčicu Sanju, a Nemanja je bio u ulozi dječaka na traktoru, u koloni. Snimanje je bilo u Valjevu. Trudila sam se da povjerenu ulogu odigram najbolje. Uporedo sa snimanjem, mnogo sam naučila o događajima iz rata. Upoznala sam starije glumce, sarađivala sa njima, učila od njih. Do tada sam ih samo gledala na televiziji, a onda, na moju veliku sreću, dobila priliku da budem u istoj sceni i kadru, sa njima", ispričala nam je Sanja.

Ona redovno prati Nemanju na snimanjima, kao i on nju. Time se obostrano podržavaju i zajednički grade glumački put.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije