Film i serije

"Majka Mara": Svjetska premijera filma Mirjane Karanović na SFF-u

"Majka Mara": Svjetska premijera filma Mirjane Karanović na SFF-u
Foto: Ustupljena fotografija/Promo | "Majka Mara": Svjetska premijera filma Mirjane Karanović na SFF-u

SARAJEVO - Svjetska premijera filma "Majka Mara" Mirjane Karanović biće održana u sredu, 21. avgusta u okviru programa 30. Sarajevo film festivala, najavili su organizatori.

"Majka Mara" donosi snažnu priču o Mari, uspješnoj poslovnoj ženi, skrhanoj zbog prerane smrti svog sina Nemanje - emotivno se otuđuje i odbija da komunicira sa porodicom i prijateljima.

Nakon što upozna Milana, Nemanjinog bliskog prijatelja, u odnosu sa njim pronalazi utjehu i mir.

Kako se njih dvoje zbližavaju, otkriva se sve više činjenica o Nemanjinom životu i smrti, što Mari pruža priliku da se suoči sa sopstvenim životom i emocijama.

Scenario za film napisali su Maja Pelević, Ognjen Sviličić i Mirjana Karanović, dok je saradnik na scenariju bio Srđan Koljević.

Glavne uloge u filmu igraju Mirjana Karanović, Vučić Perović, Boris lsaković, Jasna Žalica, Alen Liverić, Pavle Čemerikić, Jelena Ćuruvija.

Film "Majka Mara" nastao je u koprodukciji nekoliko značajnih filmskih kuća iz regiona, uz podršku evropskih fondova, a podržan je od strane Filmskog centra Srbije, Eurimages-a, Ministarstva kulture Švajcarske, te filmskih fondova Luksemburga, Švajcarske, Slovenije, Crne Gore i Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije