Film i serije

"Lov na Goluma" neće biti jedini novi film iz svijeta "Gospodara prstenova"

"Lov na Goluma" neće biti jedini novi film iz svijeta "Gospodara prstenova"
Foto: Twitter / Printscreen | "Lov na Goluma" neće biti jedini novi film iz svijeta "Gospodara prstenova"

Izgleda da predstojeći film iz Tolkinovog svijeta "Gospodar prstenova: Lov na Goluma" možda neće biti jedini koji će se snimiti. Kako je nedavno za časopis "Empire" objasnila scenaristkinja Filipa Bojens, koja je radila na trilogijama "Gospodar prstenova" i "Hobitu" Pitera Džeksona, postoji šansa da će se snimati još jedan film.

Bojens, koja već piše scenario za "Goluma", je zbog nesporazuma, nakon izjave Ijana Mekelena, da će priča o Golumu biti podijeljena u dva filma, objasnila da to nije tačno, već da su istovremeno počeli da rade na konceptu dva igrana filma, izvještava "Variety".

"Mogu definitivno da kažem da to neće biti dva filma. Došlo je do nesporazuma jer smo započeli konceptualni rad na dva različita igrana ostvarenja. Prvi je 'Lov na Goluma', a drugi još nije potvrđen", otkrila je scenaristkinja za "Empire".

Iako je do sada reditelj filmova bio Piter Džekson, ovog puta taj posao preuzima Endi Serkis, koji je glumio Goluma u trilogijama "Hobit" i "Gospodar prstenova". Džekson će i dalje učestvovati na projektu i to kao producent.

Džekson je početkom maja otkrio šta planiraju da istraže ovim filmom i rekao da će fokus biti na razumijevanju Golumovog uma.

"Ovaj lik me je oduvijek fascinirao jer Golum odražava ono najgore u ljudskoj prirodi, dok je Smigol njegova nedvosmisleno simpatična strana. Mislim da se sa Golumom podjednako mogu povezati čitataoci i filmska publika jer malo od svega toga postoji u svima nama.

Od glumačke ekipe želju za repriziranjem uloga potvrdili su Ijan Mekelen kao Gandalf, Orlando Blum kao Legolas i Vigo Mortensen kao Aragorn, ali samo ako priča bude odgovarala njihovim likovima, navodi "Variety".

Bojens naglašava da postoji potencijal da se u novim filmovima opet pojavi Gandalf jer je budućnost "Prstenova" najvjerovatnije povezana uz taj lik.

Razmatra se nekoliko ideja, a većina njih ideja uključuje Gandalfa. Tako da bi on mogao da se vrati za dva igrana filma.

Premijera filma "Gospodar prstenova: Lov na Goluma" je planirana tokom 2026. godine, prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije