Film i serije

Kasting za film "Hajka": Zlatan Vidović u glavnoj ulozi, traže se ostali glumci

Kasting za film "Hajka": Zlatan Vidović u glavnoj ulozi, traže se ostali glumci
Foto: Ustupljena fotografija | Kasting za film "Hajka": Zlatan Vidović u glavnoj ulozi, traže se ostali glumci

GRADIŠKA – Na izbor glumaca za igrani film "Hajka" u produkciji "Kozara filma", održanom u Gradišci, prijavilo se 15 glumaca.

Među njima su Ana Anđelić, Bojan Kolopić, Željko Kasap, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić, Dana Poletan, Katarina Rendić, Marija Polić, Isidora Rendulić, Miloš Drljača, Anando Čenić, Miloš Ćebić...

Film "Hajka" u režiji Gvozdena Đurića je prvi dugometražni film Produkcije "Kozara film", kazao je za "Nezavisne novine" producent i direktor fotografije Zoran Pilipović.

"Film je podržan na konkursu za razvoj projekta Audio-vizuelnog centra Republike Srpske. Kasting je samo jedna od faza razvoja, pored izviđanja lokacija, proba sa glumcima, izrade plana snimanja, dakle svih faza koje prethode prijavi na konkurs za produkciju dugometražnog igranog filma", kazao je Pilipović.

Bojan Vujinović, izvršni producent naglašava da su snimanja planirana u Gradišci i Republici Srpskoj, a šansu će dobiti umjetnici, odnosno stvaraoci različitih profila sa ovog područja.

"Najveće zasluge za ovaj filmski projekat ima Audio-vizuelni centar  Republike Srpske koji odgovornim pristupom filmskoj produkciji, omogućava afirmaciju mladih umjetnika koji se školuju u Republici Srpskoj. To daje potpuni smisao i filmskim smijerovima na Akademiji umjetnosti u Banjaluci", smatra Zoran Pilipović.

Film "Hajka" je drama o Filipu Petroviću, glumcu u kasnim tridesetim godinama, koji, vođen ogromnom željom da pokaže sebi, ali i drugima, želi da dokaže svoj glumački talenat. U tome, sve više prelazi granice realnosti, potpuno nesvjestan opasnosti koje su ispred njega.

Režiser filma je Gvozden Đurić, a glavna uloga povjerena je Zlatanu Vidoviću, glumcu iz Gradiške.

Glumica iz Banjaluke Dana Poletan, koja se prijavila za lik Milice u ovom filmu, smatra da je ovaj film odlična prilika za mlade glumce.

"Ovo je dokaz da je filmska industrija u Republici Srpskoj dobila šansu a ne treba sumnjati da će je mladi umjetnici iskoristiti na najbolji način", smatra Dana Poletan. Njen iskusniji kolega Zlatan Vidović kaže da je njegova uloga kompleksna ali i izazovna.

"Drago mi je da smo ušli u ovako važan projekat koji ima regionalni karakter. Scenario je veoma zanimljiv, priča originalna i sa radošću očekujem početak snimanja", rekao je Vidović u Gradišci.

Bojan Kolopić, glumac iz Banjaluke zadovoljan je svojim nastupom na izboru glumaca u Gradišci, te vjeruje da će mu biti povjerena jedna od  uloga u filmu "Hajka".

Reditelj Gvozden Đurić rekao je da na kastingu pokušavaju odabrati glumce za epizodne uloge i da su se svi prijavljeni potrudili da baš oni budu dio ove filmske ekipe.

Ukoliko sve bude po planu snimanje filma planirano je u proljeće sljedeće godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije