Film i serije

“Joker: Ludilo u dvoje” totalni promašaj prema ocjenama publike i kritike

“Joker: Ludilo u dvoje” totalni promašaj prema ocjenama publike i kritike
Foto: Youtube/Screenshot | “Joker: Ludilo u dvoje” totalni promašaj prema ocjenama publike i kritike

Publika i kritičari razočarani su filmom Joker: Ludilo u dvoje te je dobio ocjenu D na stranici CinemaScore, koja ocjenjuje filmove na temelju anketa provedenih nakon premijere filma.

Kako piše “ComicBook”, ovo je jedan od rijetkih slučajeva gdje i kritičari i publika dijele isto mišljenje o nekom filmu inspirisanom DC-jevim stripovima - na Rotten Tomatoesu ima ocjenu 33 odsto na temelju recenzija kritičara i 31 odsto na temelju recenzija prosječnih gledalaca.

Joakin Finiks je 2019. godine u filmu "Joker" režisera Toda Filipsa utjelovio Arthura Fleka te pedantno pripremio ulogu neuspješnog komičara i mentalnog bolesnika. Tada je smršao 23 kilograma kako bi bio Flekova suhoća djelovala autentično i brojne je dane posvetio oblikovanju Flekovog karakterističnog hihota. Glumac je rekao da mu je praćenje težine bilo najteže te da ga je gubitak tolikih kilograma psihičkii promijenio.

Finiksov angažman urodio je plodom. Za svoj je rad nagrađen Oscarom i BATFA-om za najbolju glavnu mušku ulogu, a taj "Joker" je na kino blagajnama zaradio preko milijardu dolara (koštao je između 55 i 70 miliouna dolara).

Iako je "Joker" zamišljen kao zaokruženo djelo koje neće imati nastavak Finiksova opčinjenost likom i veliki prihodi filma, rezultirali su nastavkom.

Velik broj obožavalaca “Jokera” iz 2019. godine smatra da film nije ni trebao dobiti nastavak, a pogotovo ne nastavak koji je mjuzikl. Nije tajna da su filmski mjuzikli jedan od najomraženijih žanrova među gledaocima, zbog čega mnoge marketinške kompanije tokom promovisanja ovakvih filmova pokušavaju sakriti o kojem je žanru riječ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije