Film i serije

Hoće li braća Menendez biti oslobođena nakon "Netflixove" serije? (VIDEO)

Hoće li braća Menendez biti oslobođena nakon "Netflixove" serije? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube | Hoće li braća Menendez biti oslobođena nakon "Netflixove" serije? (VIDEO)

Slučaj braće Menendez ponovno je privukao pažnju javnosti nakon pojave novih dokaza koji bi mogli imati značajan uticaj na njihove presude.

Lajl i Erik Menendez, koji trenutno izdržavaju doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja u popravnom zavodu Ričard J. Donovan u San Diegu, Kalifornija, osuđeni su 1996. godine za ubistvo svojih roditelja, Hosea i Kiti Menendez, u njihovom domu u Beverli Hilsu.

Novi dokazi, uključujući pismo koje je Erik Menendez napisao svom rođaku Endiju Kanou, moglo bi podržati njihove ranije tvrdnje o dugotrajnom seksualnom zlostavljanju od strane njihovog oca, Hosea Menendeza.

U pismu, koje je otkrio okružni tužitelj Los Anđelesa, Erik je napisao: "Pokušavao sam izbjeći tatu. I dalje se događa, Endi, ali sada mi je još gore".

Pismo dalje otkriva Erikovu tjeskobu i strah, dodajući: "Nikad ne znam kada će se to dogoditi i izluđuje me. Svake noći ostanem budan misleći da bi mogao ući".

Ovaj dokaz, zajedno s drugim elementima koji se tek trebaju u potpunosti otkriti, mogao bi igrati ključnu ulogu u nadolazećem sudskom ročištu zakazanom za 29. novembar.

Tada će se odlučiti hoće li biti dovoljno osnova za ponovno otvaranje slučaja i mogućnost novog suđenja braći Menendez.

Ovi događaji dolaze nakon što su emisije i dokumentarci koji istražuju njihov slučaj ponovno izazvali zanimanje javnosti i obnovili rasprave o kompleksnosti ovog zločina i mogućem zlostavljanju koje je prethodilo tragičnom događaju, prenosi Klix.

Inače, serija Rajana Marfija "Monsters" ispitala je Erikovu i Lajlovu priču, a premijerno je prikazana krajem septembra na "Netflixu". Emisija je postigla ogromu popularnost i imala je 19,5 miliona pregleda u prvoj sedmici dostupnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije