Film i serije

Film "Za danas toliko" trijumfovao u Somboru

Film "Za danas toliko" trijumfovao u Somboru
Foto: Ustupljena fotografija | Film "Za danas toliko" trijumfovao u Somboru

SOMBOR - Film "Za danas toliko" reditelja i scenariste Marka Đorđevića osvojio je nagradu "Ernest" na najbolji film šestog Somborskog filmskog festivala.

U ovoj drami od 105 minuta uloge ostvaruju Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, Goran Bogdan, Miona Pejaković i Milica Jovanović.

Kako saopštavaju iz Kulturnog centra "Laza Kostić", festival je trajao od 11. do 14. jula, te je sinoć zatvoren ceremonijom dodjele nagrada i koncertom filmske muzike Mine Lazarević u atrijumu Gradske kuće Sombora.

"Dobitnici nagrade 'Boer' za najbolju žensku i mušku ulogu su Paulina Manov i Svetozar Cvetković za uloge u filmu 'Ruski konzul' Miroslava Lekića. Podsećamo, ovogodišnji dobitnik nagrade 'Specijalni Ernest' je, posthumno, srpski i jugoslovenski filmski i pozorišni glumac i pisac Žarko Laušević", naveli su iz Kulturnog centra "Laza Kostić".

Dodaju da je žiri glavnog takmičarskog programa radio u sastavu Vesna Čipčić, Ana Maria Rossi i Radovan Vujović.

"Specijalnu nagradu žirija za režiju dobio je film 'Radnička klasa ide u pakao' Mladena Đorđevića, zbog besprekornog pristupa temi filma, svog autorskog angažmana koji je duboko okrenut u društvenoj stvarnosti u kojoj živimo", zaključili su iz Kulturnog centra "Laza Kostić".

Žiri selekcije filmova mladih autora u kome su bili Pavle Mensur, Ljubomir Bulajić i Stefan Vukić nagradu u ovoj selekciji je dodijelio filmu "Ekskurzija" rediteljke Une Gunjak.

"Tokom četiri dana festivala publika je imala priliku da pogleda 14 ostvarenja podijeljenih u četiri programske cjeline. Pored filmova, posjetioci su imali priliku da prisustvuju i promocijama knjiga u čijem fokusu je filmsko stvaralaštvo", zaključili su iz Kulturnog centra "Laza Kostić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije