Film i serije

Film "78 dana" u bioskopu "Palas" u Banjaluci

Film "78 dana" u bioskopu "Palas" u Banjaluci
Foto: Facebook/Audio-vizuelni centar Republike Srpske | Film "78 dana" u bioskopu "Palas" u Banjaluci

BANJALUKA - Premijerno prikazivanje filma "78 dana" u Republici Srpskoj biće upriličeno sutra s početkom u 19 časova u banjalučkom bioskopu "Palas".

Ovaj film je debitantsko ostvarenje rediteljke i scenaristkinje Emilije Gašić, koje je podržano sredstvima Audio-vizuelnog centra Republike Srpske (AVC RS).

Kako saopštavaju iz AVC RS, ovaj film je započeo bioskopski život prošle sedmice premijerom u prepunoj MTS dvorani u Beogradu.

"Radnja je smještena u period bombardovanja tokom 1999. godine,  a svjetsku premijeru imao je u Roterdamu početkom ove godine. Potom su se nizale projekcije filma na brojnim festivalima, od kojih se posebno izdvajaju filmske smotre na Кipru, u Inzbruku u Astiji i Tofifestu u Poljskoj, čiji su žiriji proglasili ostvarenje Emilije Gašić za najbolji film", navode iz AVC RS.

Dodaju da je na domaćem festivalu na Paliću film "78 dana" osvojio nagradu "Zlatni toranj".

"Čestitamo koproducentu iz Republike Srpske Đorđu Ćiriću i njegovoj producentskoj kući 'Neoart', kao i kompletnoj ekipi filma na svim dosadašnjim nagradama, te odličnom prijemu kod publike,  i sa nestrpljenjem očekujemo 5. septembar", zaključili su iz AVC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije