Film i serije

Festival animiranog filma od 28. do 30. oktobra u Banjaluci

Festival animiranog filma od 28. do 30. oktobra u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Festival animiranog filma od 28. do 30. oktobra u Banjaluci

BANJALUKA - Šesnaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma u Banjaluci biće održano od 28. do 30. oktobra u odloženom i skraćenom izdanju.

Kako su saopštili organizatori, programski, ovogodišnji festival će se sastojati samo od projekcija takmičarskih programa i panorama, bez pratećih programa.

"Takođe, ovogodišnje izdanje Festivala će zbog finansijskih razloga biti i bez gostiju, kao i bez edukativnih radionica. Žiri festivala, koji će raditi u sastavu: Jelena Oroz (Hrvatska), Zoran Stefanović (Srbija) i Žana Forca (Bosna i Hercegovina), filmove će odgledati putem Interneta, bez prisustva na festivalu, te će tako dodjeliti i nagrade za najbolja ostvarenja", rekao je direktor festivala Goran Dujaković. 

Kako je naveo, uprkos teškoj situaciji u kojoj su se organizatori našli, banjalučka publika neće ostati uskraćena za ostvarenja vrhunske svjetske produkcije animiranog filma.

Na konkurs Međunarodnog festivala animiranog filma ove godine je pristiglo 470 animiranih filmova iz 46 država svijeta, od čega su organizatori u Veliki takmičarski program odabrali 34, Studentski takmičarski program 19, te Dječiji takmičarski program 10 filmova.

Festival se održava uz podršku grada Banjaluka, te "Cineplexaa Palas", gdje će filmovi biti prikazani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije