Film i serije

Ekipa filma "Bauk" sumirala utiske (VIDEO)

Ekipa filma "Bauk" sumirala utiske (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Ekipa filma "Bauk" sumirala utiske (VIDEO)

​Jedini pravi 48. festival filmskog scenarija-Gorki List otvoren je sinoć u Vrnjačkoj Banji, pri čemu su prikazani filmovi "Bauk" i "Poslednji strelac".

Održana je i komferencija za medije, gdje su upravo govorile ekipe ovih filmova.

"Hteo sam prvi put da uradim film bez mnogo dijaloga, da tu naraciju prebacim u neki arhitipski vid slika, ali da obična publkka može da prati film, nevezano od stepena obrazovanja", rekao je reditelj filma "Bauk", čija se radnja odvija tokom 1999. godine, kada je bilo NATO bombardovanje Jugoslavije.

Sara Klimoska, glumica iz Sjeverne Makedonije, igra lik majke i navela da je ova uloga za nju nosi veliku odgovornost i da je imala sjajan odnos sa glavnim glumcem Jakšom Prpićem.

"On je više kolegijalan nego puno drugih glumaca sa kojim sa radila. Kao da radim sa profesionalnim glumcem koji zna šta da radi. To je bilo samo zadovoljstvo', rekla je Sara.

Jakša Prpić, sin glumice Anđelke Stević Žugić i Darija Prpića, igra glavni lik - dječaka Savu Petrovića.

"To je neki umetnički film gde treba da sačekamo i da promislimo. Bilo mi je lako kada sam se sa Goranom našao da ćemo imati dobru konekciju", rekao je Jakša.

Nisu mu smetala noćna snimanja.

"Kada čovek voli ono što radi, on može sve da uradi", rekao je Jakša.

Anđelija Filipović igra lik Milice.

"Milicu sam izgradila kao jednu hrabru devojčicu koja je svesna šta se dešava, a neće da iskaže svoje emocije", rekla je Anđelija, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije