Film i serije

Ekipa "Harija Potera" se oprostila od Megi Smit: Oglasio se i Danijel Redklif

Ekipa "Harija Potera" se oprostila od Megi Smit: Oglasio se i Danijel Redklif
Foto: Screenshot/Instagram/thisisbwright | Ekipa "Harija Potera" se oprostila od Megi Smit: Oglasio se i Danijel Redklif

Jedna od najvećih britanskih glumica svih vremena Megi Smit, preminula je juče. Iako je ostvarila brojne uloge, mnogima je ostala najviše prepoznatljiva po ulozi u serijalu "Hari Poter".

Danijel Redklif koji je igrao dječaka Harija Potera, nakon vijesti o smrti Smit joj je odao počast.

"Prvi put kad sam upoznao Megi Smit imao sam devet godina i čitali smo scene za Dejvida Koperfilda, što je bio moj prvi posao. Nisam znao gotovo ništa o njoj osim da su moji roditelji bili oduševljeni činjenicom da ću raditi sa njom",  rekao je u izjavi za The Post.

"Znao sam o njoj da je bila dama, tako da je prva stvar koju sam je pitao kad smo se upoznali bilo je "želiš li da te zovem dama?" na šta se ona samo nasmejala i rekla nešto u smislu 'ne budi smiješan'",prisjetio se poznati glumac.

Znala je u isto vrijeme da uplaši i da šarmira

Ispričao je i kako je bio nervozan što ju je upoznao, ali ona ga je odmah opustila.

"Bila je nevjerovatno ljubazna prema meni na tom snimanju, a onda sam imao sreću da nastavim raditi s njom još 10 godina na filmovima o Hariju Poteru", ispričao je.

"Bila je jakog intelekta, veličanstveno oštrog jezika, mogla je uplašiti  i šarmirati u istom trenutku i bila je, kao što će vam svi reći, veoma duhovita. Uvijek ću se smatrati nevjerovatno sretnim što sam mogao raditi s njom i provoditi vrijeme s njom na setu. Riječ legenda se previše koristi, ali ako se odnosi na bilo koga u našoj industriji, onda se odnosi na nju. Hvala ti Megi",  zaključio je na kraju.

Nedostajaćeš zajednici Harija Potera

Boni Rajt, koja je glumila Džini Vesli u franšizi, posvetila je pokojnoj Megi objavu na Instagramu.

"Nedostajaćeš zajednici Harija Potera. Moja najdraža scena sa Megi je bila je kada smo svi učili plesati za Božićni bal. Ona je oličavala savršenu ravnotežu drskosti i brige pune ljubavi koju ima Mekgonagal. Držala je Gryffindorce na nogama",  prisjetila se glumica, prenosi "24Sedam".

Glumac Devon Maraj koji je igrao lik Harijevog školskog prijatelja se takođe oprostio od Megi.

"Megi  je bila najstrašnija osoba koju sam ikad upoznao, ali jednom kada bi se otvorila bila je najljubaznija i najbrižnija dama koju sam ikad znao", kazao je Maraj.

Glumica Afšan Azad koja je glumila Padmu Patil, sjeća se Megi kao "legende" i "ikone".

"Apsolutna mi je čast bila dijeliti istu sobu s tobom, a kamoli ekran. Neće biti nikog poput tebe ", napisala je Azad.

Hvala vam što me niste izbacili sa snimanja

Tom Felton koji je glumio zlog dječaka u ekipi dobroćudnih čarobnjaka takođe se oprostio od slavne glumice.

"Duboko me ja rastužila vijest da je je Megi Smit preminula. Jednostavno nije bilo nikog poput nje. Hvala vam što ste brinuli o nama bukvalno od prvog dana", napisao je Felton.

"Hvala vam što me niste izbacili sa seta kada nisam mogao da prestanem da se kikoćem tokom vašeg časa transfiguracije. Hvala nam što ste nam pokazali put. Podignimo štapove", poručio je na kraju glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije