Film i serije

Da li je vrijeme da Ralf Fajns konačno dobije Oskara?

Da li je vrijeme da Ralf Fajns konačno dobije Oskara?
Foto: Twitter / Printscreen | Da li je vreme da Rejf Fajns konačno dobije Oskara?

​Edvard Berger, reditelj sada već čuvenog filma "Na zapadu ništa novo", koji je prošle godine dobio Oskara za najbolji strani film, ovih dana predstavlja novo ostvarenje koje nailazi na izuzetne reakcije kritičara.

Riječ je o filmu "Konklava" čije je prikazivanje u američkim bioskopima počelo tokom prethodnih dana, dok će evropska publika moći da ga pogleda od kraja novembra.

U pitanju je adaptacija istoimenog bestselera Roberta Harisa, triler-misterija, a priča počinje smrću pape usljed srčanog udara. Kardinali se okupljaju kako bi izabrali novog papu, i bivaju iznenađeni kada im se priključi nadbiskup iz Kabula, koji tvrdi da ga je preminuli papa tajno postavio za kardinala.

Nakon toga, pred kardinalima je težak zadatak - da izaberu papu između četiri potpuno različita kandidata. Jedan je liberal, drugi ekonomski progresivac, treći je drastičan konzervativac, a četvrti retrogradni tradicionalista, rasista i radikal.

Glavne uloge tumače Rejf Fajns, Stenli Tuči, Džon Litgou, Serđo Kastelito i Izabela Roselini.

Svjetski mediji naročito ističu Fajnsovu glumu, koju je kritika i te kako pohvalila, i pitaju se da li je konačno došlo vrijeme da glumac dobije Oskara, navodi portal "Analitika".

Podsjetimo, Fajns je do sada dva puta bio nominovan i to za uloge u "Šindlerovoj listi" i "Engleskom pacijentu", prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije