Tržište

Vlasnik Jumba širi poslovanje u BiH

Vlasnik Jumba širi poslovanje u BiH
Foto: Neptun | Vlasnik Jumba širi poslovanje u BiH

Najveći albanski trgovac potrošačkom elektronikom i kućanskim aparatima Neptun otvoriće svoju prvu trgovinu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu ovog mjeseca u sklopu planova za daljnje širenje u regiji, izvijestili su lokalni mediji.

Trgovina se prostire na površini od 1000 kvadratnih metara u centru Sarajeva, citirala je Panorama izjavu izvršnog direktora Neptuna Alexandrosa Kosenasa prošle sedmice.

Prema korporativnoj web stranici, Neptun ima 30 trgovina u većim gradovima u Albaniji, 28 u Sjevernoj Makedoniji i 14 na samoproglašenom Kosovu.

Neptun takođe planira uvesti svoj podbrand, Nova Electronics, na kosovsko tržište, dodao je Kosenas. Nova ima 20 trgovina u Albaniji.

Neptun, osnovan 2001. godine, u vlasništvu je albanskog građevinsko-maloprodajnog konglomerata Balfin Group. Specijalizovan je za maloprodaju kućanskih aparata, TV prijemnika, prenosnih i pametnih telefona te igraćih konzola.

Balfin grupa je već nekoliko godina prisutna u Bosni i Hercegovini kroz trgovine proizvodima za domaćinstvo Jumbo, podsjeća Indikator.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije