Tržište

Vlada HNK odobrila pola miliona maraka Aerodromu Mostar

Vlada HNK odobrila pola miliona maraka Aerodromu Mostar
Foto: Aerodrom Mostar | Vlada HNK odobrila pola miliona maraka Aerodromu Mostar

MOSTAR – Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona odobrila je na današnjoj sjednici prenos 500.000 KM Gradu Mostaru odnosno Međunarodnom aerodromu Mostar.

Riječ je o dodatnim sredstvima predviđenim Budžetom HNK, kojima Vlada pruža kontinuiranu stratešku potporu dodatnom jačanju Aerodroma Mostar i osiguravanju što bolje povezanosti Mostara i HNK s najvažnijim odredištima u Evropi, ali i u svijetu, saopštila je kantonalna Vlada.

Vlada je tokom sjednice razmatrala Dinamički plan provedbe Programa rada Vlade HNK za 2024. godinu, zaključno sa septembrom tekuće godine, a usvojena je i Odluka o pristupanju izradi Strategije digitalizovanja javne uprave u HNK-u, što je u skladu sa Smjernicama djelovanja Vlade.

Takođe, Vlada je usvojila Izvještaj o radu Inspektorata Ministarstva privrede za prvu polovinu tekuće godine sa zaključkom za provođenje hitnog inspekcijskog nadzora nad svim zakonitim i nezakonitim kamenolomima i drugim iskopima za koja inspektori imaju saznanja s terena. Cjelokupan izvještaj o provedenim nadzorima, sa zaključcima i poduzetim mjerama, Inspektorat je zadužen podnijeti Vladi do kraja novembra.

Također, iz resora privrede, usvojena je Informacija o realizaciji ugovora o koncesijama za 2023. godinu, potom Informacija o realizaciji prometa naftnih derivata na području HNK za prvih šest mjeseci tekuće godine, kao i Informacija o realizovanju elektroenergetske bilance na području HNK za isti period, prenosi Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije