Tržište

Važna investicija Lactalisa u BiH: Povećanje plata na godišnjem nivou više od dva miliona maraka

Važna investicija Lactalisa u BiH: Povećanje plata na godišnjem nivou više od dva miliona maraka
Foto: N.N. | Važna investicija Lactalisa u BiH: Povećanje plata na godišnjem nivou više od dva miliona maraka

Bosansko-hercegovačke kompanije Lactalis BH i Inmer dio su francuske grupacije Lactalis, jedne od najvećih svjetskih mliječnih kompanija, i u 2024. godini nastavljaju kontinuirano ulagati u ljude i poboljšanje radnih uslova.

Pored svih ulaganja u razvoj i inovacije, Lactalis u Bosni i Hercegovini potvrđuje posvećenost svojim zaposlenima i njihovoj dobrobiti ulažući značajnih 2.183.000 KM u godišnje povećanje plata, te time nastavlja da pokazuje da je i dalje veoma bitna investicija u njene najvrijednije resurse – ljude. Povećanje plata dolazi kao rezultat strategije kompanije koja prepoznaje važnost motivacije i zadovoljstva zaposlenih za dugoročni uspjeh.

„Povećanje plata naših zaposlenih predstavlja ključni korak u ostvarivanju naše strategije koja stavlja ljude na prvo mjesto. Naši zaposlenici su temelj našeg uspjeha, a njihova posvećenost i trud su nezamjenjivi. Stoga, povećanje plata nije samo ekonomska mjera, već i priznanje za predan rad, lojalnost i doprinos svakog zaposlenika u postizanju zajedničkih ciljeva. U proteklih nekoliko godina kompanija je pokrenula niz projekata usmjerenih na brojne edukacije, mogućnosti za napredovanje unutar kompanije, proširenje fabrike, modernizaciju opreme i  voznog parka, otvaranje kantina za radnike i drugih. Povećanje plata u 2024. godini predstavlja samo jedan od koraka u tom pravcu.“, izjavio je Kenan Kečo, direktor kompanija Lactalis BH i Inmer.

Ova investicija je nastavak kontinuiranog ulaganja kompanije da stvori pozitivno radno okruženje koje podstiče profesionalni razvoj i zadovoljstvo zaposlenih.

Pored ulaganja u ljudske resurse, Inmer nastavlja s ulaganjima u tehnološke inovacije i modernizaciju svojih proizvodnih kapaciteta. Ova integrisana strategija omogućava kompaniji da zadrži konkurentnost na tržištu, ali i da osigura kvalitetne proizvode za svoje potrošače.

Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u Bosni i Hercegovini, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. S fokusom na dugoročni uspjeh i održiv rast, Lactalis BH nastavlja da jača svoju poziciju lidera u mljekarskoj industriji i važnog aktera u sveukupnoj prehrambenoj industriji Bosne i Hercegovine.

Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari Inmer u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje od 1.400 kooperanata - domaćih farmera. Kompanija Lactalis osnovana je prije 90 godina u Francuskoj, a kod nas je poznata po svojim brendovima Dukat, Président, Domaće blago, Stay Strong, Galbani i Alpsko mleko, koje proizvodi ili distribuira na tržištu Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije