Tržište

UniCredit proglašen najboljom FX bankom u centralnoj i istočnoj Evropi

UniCredit proglašen najboljom FX bankom u centralnoj i istočnoj Evropi
Foto: Ustupljena fotografija | UniCredit proglašen najboljom FX bankom u centralnoj i istočnoj Evropi

UniCredit je ponovo potvrdio svoj status vodeće banke u centralnoj i istočnoj Evropi (CEE) i Italiji, osvajanjem prestižnih nagrada na godišnjoj dodjeli priznanja od strane Global Finance-a za pružaoce usluga transakcijskog poslovanja, uključujući titulu najbolje kastodi banke za 2024. godinu.

U sklopu svojih nedavnih uspjeha, UniCredit je nagrađen kao najbolja FX banka u centralnoj i istočnoj Evropi na Euromoney’s Foreign Exchange Awards. Euromoney ima dugogodišnju tradiciju ocjenjivanja najboljih u deviznom poslovanju, a ove godine je od industrije traženo da dostave primjere nedavnog razvoja, rasta i postignuća u raznim kategorijama.

Ovo postignuće rezultat je snažne strategije UniCredita, usmjerene na klijente i digitalnu transformaciju kroz kontinuirana ulaganja u tehnologiju, čime se stvara izvanredno iskustvo za klijente. Time se povećava konkurentnost i jača tržišna pozicija UniCredita u FX poslovanju u CEE tokom godina.

Investicije u tehnologije i izvanredno iskustvo klijenata jačaju konkurentnost UniCredita u FX poslovanju u CEE

Anatoly Shvedov, direktor prodaje i trgovanja FICC, komentarisao je: "Oduševljeni smo ovom nagradom, koja ističe našu globalnu stručnost u FX prodaji i trgovanju. Ovo priznanje potvrđuje da smo na pravom putu u implementaciji naše strategije da budemo banka izbora u CEE. Klijent je u središtu svega što radimo, a ulaganje u naše kanale distribucije, posebno digitalne, omogućava nam da ponudimo globalnu platformu proizvoda uz prepoznatljivu lokalnu prisutnost".

UCTrader: Ključna konkurentska prednost

UCTrader FX platforma postala je ključna konkurentska prednost UniCredita u CEE regiji. Ova platforma služi kao moćan alat za samostalno trgovanje raznim FX proizvodima, omogućavajući klijentima da jednim klikom izvrše transakcije FX SPOT, FX forward i FX SWAP te pristupaju personalizovanim radnim prostorima i prate istoriju svojih poslova u sigurnom okruženju.

UniCredit opslužuje 6 miliona klijenata, korporativnih i fizičkih lica, širom CEE regije, koja je ključni motor rasta za UniCredit Grupu. Ima prisustvo u devet ključnih CEE tržišta: Bosni i Hercegovini, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji. Osim fizičkog prisustva, ističe se i digitalnom prisutnošću, gdje je upotreba FX platforme UCTrader značajno porasla širom CEE, potvrđujući UniCredit kao lidera u digitalnim inovacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije