Tržište

U BiH i region stiže novi trgovac sportskom opremom

U BiH i region stiže novi trgovac sportskom opremom
Foto: Foot Locker | U BiH i region stiže novi trgovac sportskom opremom

Dobavljač trajne robe Fourlis Group sa sjedištem u Grčkoj, poznat kao i franšizer švedske IKEA saopštio je da je potpisao sporazum sa američkim trgovačkim lanacem Foot Locker o preuzimanju njegovog poslovanja u Grčkoj i Rumuniji i širenje mreže trgovina u šest zemalja jugoistočne Evrope (Bugarska, Kipar, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).

Partnerstvo Foot Lockera s Fourlis grupe omogućiće američkoj kompanija da se usredotoči na širenje trgovina i e-trgovine u jugoistočnoj Evropi, s idejom otvaranja 100 trgovina u regiji tokom sljedećih nekoliko godina.

Trenutno Foot Locker upravlja sa šest trgovina u Grčkoj i Rumuniji, a očekuje se da će akvizicija biti zaključena u prvoj polovini 2025. Partnerstvo označava veliki korak za Fourlis grupu, koja već zastupa poznate robne marke kao što su IKEA, INTERSPORT i HOLLAND & BARRETT u regiji.

Jugoistočna Evropa jedno je od najbrže rastućih tržišta u maloprodaji sportske opreme, a očekuje se da će sektor dosegnuti 3,7 milijardi evra do 2026. Partnerstvo će omogućiti Fourlisu da razvije više od 100 fizičkih trgovina i osam internetskih platformi, zadovoljavajući sve veću potražnju za sportskom odjećom i tenisice, posebno među Gen-Z populacijom, prenosi Indikator.

Foto: Foot Locker

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije