Tržište

Toplotni talas utiče na najvećeg proizvođača sladoleda

Toplotni talas utiče na najvećeg proizvođača sladoleda
Foto: Pixabay | Toplotni talas utiče na najvećeg proizvođača sladoleda

Da li uopšte može biti "previše toplo" za sladoled? Ako pitate najvećeg proizvođača sladoleda na svijetu, odgovor je itekako da.

Naime, proizvođač Magnuma i Korneta (Cornetto), Unilever, rekao je u utorak da bi toplotni talas koji trenutno "hara" Evropom zapravo mogao da odvrati potrošače od smrznutog dezerta.

"Kada je previše toplo, ljudi preferiraju da kupe hladno piće umjesto sladoleda", rekao je finansijski šef kompanije Grajem Pitkethli.

Unilever rekao je da je prodaja domaćih brendova sladoleda bila "prigušena" u prvih šest mjeseci ove godine jer su potrošači, pritisnuti inflacijom, smanjili potrošnju koja nije neophodna. Ovaj gigant robe široke potrošnje upravlja petinom globalne prodaje sladoleda, navodi Euromonitor, a prenosi CNN.

Ukupna prodaja sladoleda kompanije porasla je za 5,7% u prvoj polovini godine u vrijednosnom smislu, u poređenju sa istim periodom 2022. Rast prodaje bio je podstaknut naglim povećanjem cijena čak i kada je količina opala.

Porast cijena Unileverovih proizvoda pomogao je kompaniji da poveća prodaju za 9,1% u prvoj polovini, iako je obim neznatno opao, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije