Tržište

Obilježeno novo poglavlje kompanije Sandoz: "Zapis u plavom" proslava zajedničkog uspjeha

Početak novog poglavlja na tržištu BiH, Sandoz je obilježio svečanošću "Zapis u plavom".

Izlistavši se 04. oktobra prošle godine na švicarskoj berzi i započevši samostalno trgovanje dionicama, Sandoz nastupa kao samostalna kompanija. U istom periodu, na tržištu BIH kompanija mijenja ime iz svima poznatog Lek u ime matične kompanije Sandoz. Počevši novu eru, nekada Lek, a danas Sandoz ostaje vjeran svom fokusu i misiji koju je njegovao svih godina postojanja – prionirski pristup pacijentima!

Na prvu godišnjicu, aula sarajevske Vijećnice transformisana je u inspitativni prostor, specijalno osmišljen da prenese svečanu atmosferu kreiranu u čast kompanije Sandoz i obilježavanje nove ere poslovanja.

Bogati, nikad viđen na ovim prostorima program, pozitivna atmosfera i ugodan ambijent učinili su noć proslave uspjeha i povjerenja nezaboravnom uspomenom.

Decenijama  kompanija „Lek“ je bila sinonim za povjerenje, sigurnost, inovaciju i brižnost, a tu misiju nastaviće i u budućnosti samo pod imenom, matične kompanije Sandoz.

Sa sjedištem u Bazelu (Švicarska),  kompanija Sandoz vodi svoje naslijeđe iz 1886. godine i širom svijeta poznata je po svojim inovativnim otkrićima, koja između ostalog uključuju Calcium Sandoz iz 1929. godine, prvi oralni penicilin na svijetu 1951. godine i prvi svjetski biosličan lijek 2006. godine.

„Bila nam je izuzetna čast i zadovoljstvo vidjeti draga lica u prekrasnom ambijentu sarajevske Vijećnice i zajedno krenuti sa ispisivanjem novog poglavlja uspjeha i povjerenja. Naš cilj je uvijek bio i uvijek će ostati da budemo posvećeni brizi o pacijentima, da im pružimo adekvatnu terapiju i  da poboljšamo kvalitet njihovog života“ istakao je u svom obraćanju Muhamed Saračević, Retail Head Bosnia & Herzegovina, N. Macedonia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije