Tržište

Spas Vidarkinsky novi predsjednik Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka

Spas Vidarkinsky novi predsjednik Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka
Foto: N.N. | Spas Vidarkinsky novi predsjednik Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka

Nadzorni odbor UniCredit Bank a.d. Banja Luka, uz saglasnost Agencije za bankarstvo Republike Srpske, imenovao je Spasa Vidarkinskog na poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka, počevši od 03.06.2024. godine.

Spas Vidarkinsky ima veliko menadžersko i poslovno iskustvo u istočnoj Evropi. Prije dolaska u UniCredit banku Banja Luka, od maja 2020. godine bio je član Uprave vodeće hrvatske banke - Zagrebačke banke, koja posluje u sastavu UniCredita, zadužen za pravna lica te član Nadzornog odbora mostarske UniCredit Bank d.d. Od 2017. do 2020. godine bio je član Uprave i rukovodilac Sektora za korporativno i investiciono bankarstvo u UniCredit Bank Srbija i član Nadzornog odbora UniCredit Leasing Srbija. 

Karijeru u UniCreditu je započeo 2006. godine u UniCredit Bulbank u Bugarskoj, u oblasti tržišta i investicionog bankarstva. Dok je radio u UniCredit Bulbank, bio je na različitim pozicijama u korporativnom, investicionom i Retail bankarstvu, a 2010. godine dostigao je ulogu zamjenika direktora Sektora za korporativno, investiciono i Retail bankarstvo.  Vidarkinsky je magistrirao poslovnu administraciju na Univerzitetu za nacionalnu i svjetsku ekonomiju u Sofiji, u Bugarskoj

“Koristeći svoje bogato iskustvo i britku usmjerenost na klijente, radeći zajedno sa snažnim timom UniCredit banke Banja Luka, uvjerena sam da će Spas pridonijeti našem cilju da otključamo potencijal Banke i osnažimo dalji rast naših klijenata i naših zaposlenih.” Izjavila je Teodora Petkova, šefica UniCredita za centralnu i istočnu Evropu.

Aktuelni sastav Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka, pored novog predsjednika Uprave, Vidarkinskog, čine i članovi Uprave Jasminka Bajić, Diana Bevanda, Željko Kišić i Miloš Belić 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije