Tržište

Rekordan broj dolazaka turista u Sarajevo za vrijeme SFF-a

Rekordan broj dolazaka turista u Sarajevo za vrijeme SFF-a
Foto: Fena | Rekordan broj dolazaka turista u Sarajevo za vrijeme SFF-a

SARAJEVO - Kanton Sarajevo je, prema statističkim podacima, tokom ovogodišnjeg 30. izdanja Sarajevo Film Festivala (SFF) bio najposjećeniji u odnosu na sve dosad zabilježene statistike dolazaka i noćenja turista tokom proteklih godina.

Predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić rekao je da statistika Turističke zajednice KS pokazuje da je u Kantonu Sarajevo tokom trajanja Sarajevo Film Festivala zabilježeno gotovo 40.000 dolazaka i ostvareno više od 83.000 noćenja.

Broj dolazaka turista za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala 2024. godine u odnosu na vrijeme održavanja SFF-a 2023. povećan je za 16,5 odsto, dok je u poređenju sa 2022. povećanje za 55,8 odsto, te u odnosu na 2019. godinu za 71,9 odsto, prenosi Fena.

Broj noćenja turista za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala 2024. godine u odnosu na vrijeme održavanja SFF-a 2023. povećan je za 8,5 odsto, dok je u poređenju sa 2022. povećanje za 46 odsto, te u odnosu na 2019. godinu za 64,9 odsto.

Najviše turista bilo je iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Njemačke, Austrije, Italije, Švedske i Turske.

"Izuzetno smo zadovoljni ovim statističkim pokazateljima, kao i svim ovogodišnjim statističkim mjerenjima, te su nam između ostalog dobra motivacija za radimo i ulažemo više u turizam i gradimo Sarajevo kao što poželjniju turističku destinaciju. Hvala svima koji su dio ove statistike uz poziv da ponovo dođu u Sarajevo i istinski uživaju u svim njegovim ljepotama i našoj jedinstvenoj turističkoj ponudi - izjavio je Fazlagić, saaopšteno je iz Turističke zajednice KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije